Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež vyzývá faráře, aby se stali misionáři synodality

Zdroj:cirkev.czcirkev.cz
Rubrika: Hlavní zprávy,Vatikán a zahraničí
Datum publikace9. 5. 2024, 8.47
TiskTisk

Tisková kancelář Svatého stolce zveřejnila zvláštní pověřovací listinu pro kněze podepsanou papežem Františkem. Dokument je adresován farářům, kteří se minulý týden sešli na mezinárodním setkání “Faráři pro synodu“ v Římě.

image:Image 56/source/orig/55850_cq5dam-thumbnail-cropped-1500-844.jpeg
Vatican Media

Na začátku pověřovací listiny se Svatý otec obrací ke kněžím s žádostí o pomoc s ohledem na druhé zasedání biskupské synody. "Pokud chceme do synodálního dynamismu zapojit větší počet kněží, musíme udělat více. Proto vás dnes žádám, abyste se po návratu domů stali spolu se svými spolubratry faráři misionáři synodality,“ a uvádí konkrétní návrhy, jak by kněží mohli synodalitu podpořit. “Tím, že budete oživovat úvahy o obnově farní služby synodálním a misionářským způsobem, podporovat chvíle rozhovoru v Duchu Svatém mezi faráři, ať už osobně, nebo online a využívat příležitostí k setkávání."

Svatý otec žádá faráře, aby o této iniciativě hovořili se svými biskupy a oznámili jim, že je to úkol, který jim dal papež. V závěru děkuje farářům za spolupráci a slibuje jim své modlitby s prosbou, aby se modlili také za něj.

Zdroj: Vatican News, anglická sekce

Focusy

Synoda 2021–2024 Papež František

Mohlo by vás zajímat

image:Image Ježíš dnes
Ježíš dnes Sarah Youngová
Cena: 315 Kč
image:Image Jak se vyléčit
Jak se vyléčit Heinz-Peter Röhr
Cena: 287 Kč
image:Image Modlitba chudého
Modlitba chudého Pierre-Marie od Kříže
Cena: 152 Kč
image:Image KáPéZetka pro manželku
KáPéZetka pro manželku Kateřina Šťastná
Cena: 49 Kč

Související články

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou