Čtvrtek, 23 května, 2024

Nový přístroj na Oddělení ORL v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice umožňuje nejmodernější způsob vyšetření pacientů

Část ambulance Oddělení ORL Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice prošla v tomto roce významnou rekonstrukcí, díky které v nemocnici přibyla nová ORL jednotka, umožňující nejmodernější způsob vyšetření pacientů. Přístroj za 1,4 milionu korun, který je součástí vybavení vyšetřovny, teď výrazně usnadňuje práci lékařům při různých procedurách, včetně koagulace cév, odstranění polypů a výrůstků v horních cestách dýchacích.

Nová vyšetřovací jednotka přináší řadu inovativních funkcí, které umožňují lékařům provádět snadněji širší spektrum vyšetření a léčebných zákroků. Jednou z klíčových funkcí je systém odsávání a vyplachovací soustava, které pomáhají udržet čistotu jak dutin pacientů během zákroků, tak čistotu samotného přístroje. 

Vyšetřovací jednotka také umožňuje přímou aplikaci léčiv pomocí rozprašovače, což je šetrný způsob, jak dostat lék přímo na místa, kde je potřeba. „Tato technika je užitečná při léčbě různých druhů zánětů a infekcí. Kromě toho je přístroj vybaven možností provzdušňování středního ucha u pacientů majících problémy s tlakem v uších,“ uvedl MUDr. Libor Jeřábek, Ph.D., MBA, LL.M, primář ORL Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Významnou součástí vyšetřovací jednotky je i vysoce kvalitní mikroskop, který poskytuje detailní pohled na zkoumané oblasti což zlepšuje schopnost lékařů přesně diagnostikovat problémy a plánovat efektivní léčbu. Integrované osvětlení, které je součástí přístroje, zajišťuje, že lékaři mohou vidět i ty nejjemnější detaily, což je nezbytné pro přesné a bezpečné lékařské zákroky.

Díky své ergonomii a technologickým inovacím zvyšuje nový přístroj rychlost vyšetření, eliminuje potřebu stříkaček a misek a přináší pacientům komfortnější ošetření. „V porovnání se starším zařízením je nový přístroj spolehlivější, čímž zpřesňuje diagnostiku a léčbu pacientů,“ popisuje novinku primář. Modernizace oddělení ORL nyní řadí ambulanci mezi nejmodernější v regionu. 

„Pacientům se naše nová ambulance okamžitě zalíbila. Z nového přístroje jsou nadšení. Oceňují zejména pohodlnost a komfort,“ řekl závěrem primář oddělení s tím, že doufá, že modernizace ORL přiláká i mladé lékaře, kteří přijdou do Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice pracovat.

Zdroj: TZ AGEL a.s.

RELATED ARTICLES