Svého času se jednalo ryze primárně o domácí či sportovní nezbytnost, až v posledních letech začaly být legíny součástí běžného, někdy dokonce i pracovního, looku. Možná je to na úkor pohodlnosti, které poměrně značná skupina populace podlehla v době covidové, kdy jsme byli více izolováni. Teplákové soupravy, větší velikosti oblečení, ale také legíny dnes patří k modelům, co lze nosit i do města. Ovšem víte, jak pro vzhled nebezpečné modely vkusně zakomponovat do outfitu, abyste nebyla pro smích?

Stavební pilíř módního úspěchu

Zaměřme se na legíny. V první řadě je potřeba si uvědomit již zmíněné neduhy, které nositelce legíny mohou přinést. Jen tak se totiž můžete vyvarovat pořádnému trapasu. Nikdy, ale opravdu nikdy, ani tehdy, kdy máte za to, že se pyšníte dokonalou postavou, nevynášejte legíny jako plnohodnotnou součást looku, tedy kousek suplující klasické kalhoty či džínsy. Nekombinujte legíny s krátkými topy! Jedinou a správnou variantou je svršek v prodloužené délce zakrývající pozadí. Ideální volbou jsou tak trička, košile, svetry, s přivřenýma očima tuniky.

Dalším bodem je nahrazování punčochového zboží právě legínami. Legíny už hodně dlouho, ano, čtete správně, nejsou trendy v souhře se šaty. Svého času se možná více objevovaly kreace postavené právě na tomto kousku tkaniny, kdy ženy k nim oblékaly šaty, ale šlo jen o tužbu po komfortu, nikterak o to být dle posledního výkřiku módy, tedy doufejme. K šatům vždy a jen patří punčochy a punčocháče, nebo, jestli ve vás dřímá extravagantnější dušinka, široké nohavice.

A nesmíme zapomenout ani na neméně důležitý výběr legín. Barva je povolena pouze černá! Nešetřete, vyberte si takový model, co není průsvitný. Při nákupu daný kousek pořádně natáhněte, dejte proti světlu. Vám se totiž možná nezdá, že tkanina propouští světlo, ale kolemjdoucí mohou být jiného názoru až jim v zorném poli utkví vaše pozadí v kalhotkách. Spodní prádlo je taktéž podstatné. Ač budete mít přes legíny delší top, stejně sáhněte po bezešvých černých kalhotkách, případně stahovacího pojetí, jestli je to potřeba.

Něco navíc

Vždycky s teniskami

Pojďme si připomenout ještě několik rad k dobru. V dnešní době se legíny nosí s teniskami, nebo moderními balerínami se zúženou přední částí. Lodičky, sandále na podpatku i bez něj si ponechte pro jiné outfity.

Sako nebo křivák?

Snažte se vždy pojmout look s legínami ve stylu ležérní elegance. Nebojte se zapojit do módní hry sako v oversize střihu, džínovou bundičku, nesmrtelnou koženou bundu v designu křiváka. Sportovnější nátury klidně mohou sáhnout v chladnějším čase po bomberu, mikině. Chybu neuděláte ani s retro kouskem v podobě kardiganu, kdy zapojte do celku šmrncovní vrstvení.

Návod, jak nosit legíny existuje

Naše doporučení je sice fajn, ale nějak si nedokážete představit, jak na skutečně vkusný look v základu s legínami? Podívejte se na video níže. Úspěšná blogerka Jen Reed na svém instagramovém účtu, kde má neuvěřitelných 1 600 000 fanoušků, zveřejnila skvělý návod, který lze považovat za dokonalý manuál, jak legíny nosit. Během několika sekund tak získáte inspiraci na sedm různých stylových modelů.

Nosíte ráda legíny?

Ano, ale jen doma 52 %
Ano, nosím je i do města 39 %
Ne, nesnáším legíny 9 %

Zdroj: iGlanc.cz, Instagram Jen Reed

Související články