Roztomilé kotě neohroženě laškuje s jelenem

Přidat na Seznam.cz

„Co se škádlívá, to se rádo mívá“ je rčení, které zná snad každý z nás. A když už mluvíme o škádlení, určitě se pousmějete nad dnešním videem. Na něm dochází k interakci mezi malým kotětem a jelenem.

Interakce, která se stala ihned populární

Krátké video v dnešním článku se stalo rychle populární. Na začátku tohoto videa se nacházíme v Elkfordu v Britské Kolumbii v Kanadě. Majiteli domu se podařilo na kameru zachytit jednu z nejrozkošnějších interakcí, které kdy uvidíte. Velký jelen si hledá potravu na dvorku a kotě se nenápadně ke zvířeti přiblížilo. Beze strachu se rozeběhne a jelenovi skočí po noze. Ten se lekne a drobka setřese. Pak ho rychle očichá, aby se jelen ujistil, že se nejedná o predátora.

Kolik jelenců ušatých žije v Kanadě?

Jelenec ušatý je jedním z přibližně 44 druhů jelenů na celém světě. Podle odhadů zbývá až 170 000 kusů populace tohoto jelence, která žije pouze v Kanadě. Zvíře je dlouhé 1-1,9 mrztů, váží 50-214 kilogramu a jeho ocas měří 10-25 centimetrů. Kočka pak může vážit 3-10 kilogramů. Kotěti na videu se tak může jevit zvíře jako mohutné, to ale prcka rozhodně nezastavilo.

Zdroj: AZAnimals