Zbrojovka byla největším favoritem na postup do první ligy. Teď uzavírá tabulku domácích zápasů…

Přidat na Seznam.cz

To, že bude mít Zbrojovka Brno po 27. kole nejhorší bilanci, co se týká domácích zápasů, tak na to by nevsadil ani největší brněnský antifanoušek. Ale je to tak. Dnešní domácí prohra Zbrojovky s Viktorií Žižkov potvrdila, že Brno se na domácím pažitu v této sezoně neskutečně trápí. Během 14 zápasů získali Brňáci doma jen čtrnáct bodů za čtyři výhry a dvě porážky. To venku během třinácti utkání získala Zbrojovka dvacet bodů (šest výher, dvě remízy). Když se to však sečte, žádná sláva z toho pro Brno nekouká. Na postup už může klub z jihomoravské metropole na 95% zapomenout, spíše se musí dívat pod sebe. Má jen tři body náskok na sestupovou příčku.

Poté co Žižkov porazil minulý týden doma Vyškov, si dnes Pražané vyšlápli na dalšího (původně) velkého favorita. Viktorka se mohla ujmout vedení už v prvních deseti minutách zápasu, ale své šance neproměnila. „Nevstoupili jsme do zápasu dobře a do desáté minuty měl Žižkov dvě situace, které mohly skončit v naší bráně. Pak jsme začali hrát, chtěli jsme držet balon a dostávat se postupně do přečíslení, vytvořit dobré prostory, abychom se dostali do zakončení. To se celkem dařilo, nicméně jsme sterilní, nedali jsme gól, i když šance byly. Pak bohužel po naší standardce jsme neuhráli odražený balon a po protiútoku přišel gól, nebyli jsme v dobrém postavení. Pak už jsme hráli vabank,“ hodnotil utkání brněnský trenér Lukáš Kříž.

V této prekérní situaci nyní Zbrojovku čeká brněnské derby s Líšní. „Potřebujeme se nachystat, abychom ten zápas zvládli. Dnešní prohra je komplikace, kdybychom vyhráli, jsme z toho venku, ale jak už jsem říkal, ze situace si musíme pomoci sami. Všechno je to nějaké vyústění celé sezóny, honíme to, povedly se nám zápasy s Jihlavou a v Příbrami, ale dvakrát jsme to nezvládli doma, přitom doma se musí vyhrávat. Musíme tu sezónu nějak dohrát, aby se pak mohlo v těch dalších sezónách pracovat mnohem lépe, než v téhle,“ dodává Kříž.

FC Zbrojovka Brno – Viktoria Žižkov 0:2 Branky: 82. Jirásek, 90+2. Batioja.

Důležité vítězství vzhledem k záchraně udělal Varnsdorf, který doma porazil poslední tým tabulky a nováčka Kroměříž 3:2. Když v 69. minutě vedli domácí 2:0, vypadalo to na poklidný závěr utkání. Jenže hosté za sedm minut snížili a v 90. minutě vyrovnali. Jenže domácí nakonec ještě v nastavení dokázali vsítit vítězný gól.

FK Varnsdorf – SK Hanácká Slavia Kroměříž 3:2 (1:0) Branky: 45. Kouřil, 69. Samko, 90+2. Samko – 76. Cupák, 90. Chwaszcz.

Zdroj: hanackaslavia.cz, fczbrno.cz