Kim Gordon se svým sólovým projektem míří do Prahy

Kim Gordon | Zdroj: facebook.com/KimGordonOfficial

Bývalá zpěvačka legendárních Sonic Youth poprvé zahraje se svým sólo projektem v Praze. Bude se jednat o jednu z mála příležitostí vidět Kim Gordon na evropském kontinentu. Kromě české zastávky se také zastaví na polském festivalu Open’er, legendárním Glastonbury nebo třeba v Berlíně.

Svůj temný svět plný šílenosti, zrcadlo společnosti a nekompromisní beaty předvede se svou kapelou již za necelé dva měsíce. Ve svých obdivuhodných 71 letech Kim vytvořila kritiky vychvalovanou a velmi čerstvě znějící druhou desku The Collective, kterou produkoval Justin Raisen. Ten má na svědomí také počiny Yvese Tumora nebo Charlie XCX.

Gordon se inspirovala novelou The Candy House od autorky Jennifer Egan. „Na této nahrávce jsem chtěla vyjádřit to naprosté šílenství, které kolem sebe právě cítím,“ popisuje právě zmiňovanou desku a lépe by ji vystihnout snad ani nemohla. Že je ve své životní formě předvedla před měsícem v oblíbeném americkém pořadu Jimmy Kimmel Show.

Čtěte také: PVRIS v Praze předvedli nefalšovanou radost z hraní

Americká zpěvačka Kim Gordon doveze směsici experimentálního rocku, psychedeliky a mimo jiné i trapu do prostor smíchovského klubu MeetFactory v úterý 2. července 2024. Pořadatelé již avizují na posledních 100 vstupenek v prodeji před vyprodáním.

Vstupenky jsou k dostání na webu MeetFactory nebo na portálu GoOut.


Napište komentář