Internetový hobby magazín

Menu

Dům

Nejnovější články

Zkrášlete si balkon pomocí rostlin! Máme tipy na ty nejkrásnější

Kvě 2409 Autor: Claudie Kornelová

Balkon je skvělým doplňkem vašeho obydlí, a to nejen jako místo relaxace, ale i jako malebná zahrádka, která oživí vaše okolí. Jedním z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobů, jak zkrášlit svůj balkon, je přidání rostlin. Rostliny nejen dodají vašemu balkonu živou zeleň a barvy, ale také zlepší prostředí, zlepší náladu a přilákají ptáky a hmyz. V tomto článku si představíme několik tipů na ty nejkrásnější rostliny pro váš balkon.

balkon

Toužíte po krásném balkonu plném květin? Zdroj foto: Pixabay.com – Дмитрий Мошнин

1. Petúnie

Petúnie jsou oblíbené květiny kvůli svým nádherným květům, které přicházejí v různých barvách a odstínech. Tyto květiny jsou ideální pro balkonové květináče a závěsné koše a dodají vašemu balkonu jasnou a veselou atmosféru.

2. Pelargonie

Pelargonie, často nazývané geránium, jsou trvanlivé a odolné rostliny s květy ve tvaru deštníku. Jsou ideální pro balkonové květináče a koše. K dispozici jsou v mnoha různých barvách a variantách.

3. Begonie

Begonie jsou atraktivní rostliny s krásnými květy a dekorativními listy. Jsou vhodné pro polostín a dodají vašemu balkonu elegantní a sofistikovaný vzhled.

4. Fuchsie

Fuchsie jsou charakteristické květy ve tvaru zvonu, které přicházejí v široké škále barev. Jsou ideální pro závěsné koše a přitahují kolibříky a motýly.

5. Lobelka

Lobelky jsou skvělou volbou pro balkony, protože jsou odolné vůči větru a slunci. Mají jemné květy ve tvaru hvězdy a jsou k dispozici v různých odstínech modré, fialové a bílé.

květina

Jakou květinu chcete pro svůj balkon vy? Zdroj foto: Pixabay.com – Marjon Besteman

6. Rozchodník

Rozchodník je sukulentní rostlina s masivními, šťavnatými listy, které jsou ideální pro suché a slunné podmínky na balkoně. Existuje mnoho druhů rozchodníků s různými tvary a barvami listů.

7. Pelargonie citronový

Pelargonie citronový voní, jak už název napovídá, po citronu, a tak je skvělým repelentem proti komárům a dalšímu hmyzu.

8. Levandule

Levandule je aromatická bylina s modrými květy, která dodá vašemu balkonu uklidňující vůni a atraktivní vzhled. Je ideální pro slunné a suché podmínky.

9. Měsíček

Měsíček je rychle rostoucí rostlina s nádhernými květy, které kvetou ve večerních hodinách. Je ideální pro koše a nádoby na balkoně a dodá vašemu balkonu romantickou atmosféru.

10. Klematis

Klematis je popínavá rostlina s velkými a výraznými květy, které mohou oživit každý balkon. Je ideální pro koše a truhlíky umístěné na zábradlí.

Přidání rostlin na váš balkon může dramaticky zlepšit jeho vzhled a atmosféru a vytvořit prostor, který budete milovat a rádi se do něj budete vracet. Vyberte si rostliny podle svých preferencí, světelných podmínek na balkoně a péče, kterou jste ochotni věnovat, a začněte tvořit svůj malý zelený ráj nad městem.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Čvn 2024>>
PÚSČPSN
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist