Nová éra ve streamingu? Disney+ a (HBO) Max v jednom společném balíčku

Zdroj: Marvel

Začíná nová éra ve streamingu. Společnosti Disney a Warner Bros. Discovery, které spolu obvykle soupeří o peníze zákazníků, se spojují a brzy začnou nabízet balíček Disney+, Hulu a Max ve společném předplatném. Prozatím ale jen divákům v Americe.

Společnosti oznámily, že nový balíček zahrnující streamovací služby Disney+, Hulu a Max bude v USA k dispozici letos v létě. Zatím nejsou k dispozici žádné informace o cenách ani konkrétní datum uvedení na trh. Disney a WBD uvedly, že balíček bude možné zakoupit na kterékoli z webových stránek tří streamovacích platforem a bude nabízen jak v plánu s reklamou, tak bez ní. Aplikace a obsah jednotlivých služeb zůstanou oddělené.

Čtěte také: Nervy drásající drama podle skutečnosti míří na HBO Max. Nejlépe hodnocený film roku 2022 natočil režisér Apolla 13

Nový balíček poskytne předplatitelům nejvýhodnější a dosud nevídaný výběr obsahu od největších a nejoblíbenějších značek zábavního průmyslu, jako jsou ABC, CNN, DC, Discovery, Disney, Food Network, FX, HBO, HGTV, Hulu, Marvel, Pixar, Searchlight, Warner Bros. a mnoho dalších.

„Po velmi úspěšném spuštění knihovny Hulu na Disney+ nabídne tento nový balíček s Maxem předplatitelům ještě větší výběr a hodnotu,“ řekl Joe Earley, prezident divize Direct to Consumer společnosti Disney Entertainment. „Toto neuvěřitelné nové partnerství staví předplatitele na první místo a poskytuje jim přístup k filmovým trhákům, originálním filmům a třem obrovským knihovnám s těmi nejlepšími značkami a zábavou v současném streamingu.“

Česko se dočká přechodu z HBO Max na Max hned v první vlně spuštění služby v Evropě, konkrétně už 21. května. Za nejvýraznější změnu považujeme spuštění nových tarifů a doplňkového balíčku se sportovními přenosy. Společné předplatné Disney+ a Max v Evropě zatím není v plánu, ale je velmi pravděpodobné, že v budoucnu dorazí i k nám.