Yamaha Motor Europe se účastní závodu 2024 GIRO-E

Giro-E

Yamaha Motor Europe (YME) s hrdostí oznamuje svou účast na GIRO-E 2024, vzrušujícím a jedinečném zážitku na elektrokolech, který se koná vedle světově proslulého Giro d’Italia od 4. do 26. května.

GIRO-E se bude skládat z 20 náročných etap na různé vzdálenosti uprostřed úchvatné italské scenérie. Tým Yamaha GIRO-E byl vytvořen s cílem podpořit týmovou práci a vášeň pro cyklistiku a bude tvořen přibližně 75 kolegy ze skupiny YME z Rakouska, Beneluxu, Finska, Francie, Německa, Polska, Portugalska, Skandinávie, Španělska, Turecka a Velké Británie. Tým Yamaha GIRO-E bude bojovat o jednotlivé etapy ve skupinách na prémiovém elektrokole Wabash RT. V ukázce týmového ducha a dobrodružství se prezident a generální ředitel skupiny YME Olivier Prévost připojí k týmu na jedné z etap o délce přibližně 64 km na Wabash RT spolu s dalšími senior manažery, aby podpořili úsilí týmu Yamaha na náročné trati.

Olivier Prévost před začátkem GIRO-E řekl: „Yamaha je hrdá na to, že aktivně přispívá k vytváření veřejného povědomí o GIRO-E a o tom, co představuje. Naše cesta začala před 30 lety, když Yamaha představila první kolo na světě Power Assist System. Jako průkopník v oboru elektrokol je pro nás ctí, že jsme jediným týmem GIRO-E, který soutěží s našimi vlastními zaměstnanci a vlastní technologií pro jízdní kola. Bude to perfektní způsob, jak podpořit smysl pro kamarádství a zažít Kando* sami na Wabash RT. Jsem nadšený, že mohu být součástí tohoto týmu Yamaha!“

Olivier dodal: „Také mě těší, že na jedné z etap se k nám na GIRO-E připojí legendární britský dobrodružný jezdec a ambasador Yamahy Nick Sanders. Nick Sanders je uprostřed pokusu o světový rekord ve své epické eBike World Tour na Wabash RT a stává se prvním člověkem, který kdy jel na elektrokole po celém světě.

GIRO-E, který byl poprvé představen v roce 2019, byl založen s cílem zvýšit veřejné povědomí o udržitelné mobilitě spolu s řadou problémů souvisejících s udržitelností životního prostředí.

*Japonské slovo Kando je výrazem hluboké spokojenosti a vzrušení při setkání s něčím výjimečné hodnoty, kvality a výkonu.