ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 16819 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Pet Shop Boys bojovali s Taylor Swift

0 jsk 9.5.2024

Britská popová kapela Pet Shop Boys vydala novou desku Nonetheless. Měřeno hitparádovým umístěním na domácí půdě je patnácté studiové album britské dvojice její nejúspěšnější nahrávkou od roku 1993.

Duo dosáhlo s Nonetheless na druhou příčku ostrovního žebříčku. Do poslední chvíle přitom svádělo vyrovnaný duel s Američankou Taylor Swift a její novinkou The Tortured Poets Department.

Veteránům taneční hudby pomohl k nečekanému úspěchu souboj fanoušků na sociálních sítích vyprovokovaný výrokem zpěváka Pet Shop Boys pro Guardian Live. Neil Tennant v pořadu An Evening With Pet Shop Boys poznamenal, že pokud jde o umělce s úrovní úspěchu, jakého dosahuje Taylor Swift, zaostává její hudba za očekáváním.

Dále prohlásil, že její diskografie nemůže obstát ve srovnání s diskografiemi popových hvězd, jak je třeba Michael Jackson. Na sociálních sítích se vzápětí rozhořela slovní přestřelka mezi příznivci Taylor Swift známými jako Swifties, kteří patří k nejoddanějším a nejagilnějším mezi hudebními fanoušky, a podporovateli Pet Shop Boys. Vzešel z toho zajímavý generační střet a napínavý souboj Davida s Goliášem o první místo britského albového žebříčku.

Zvítězit se Pet Shop Boys sice nepodařilo, přesto zaznamenali úspěch. Od vydání alba Very, které v roce 1993 v Anglii triumfovalo, se jejich deska v britské hitparádě nikdy nevyšplhala tak vysoko. Druhé místo Nonetheless, které se stalo devatenáctou deskou dvojice v Top 10, je navíc podpořeno prvenstvím v počtu prodaných vinylů.

Připomeňme, že Neil Tennant a Chris Lowe se s Nonetheless vrátili k vydavatelství Parlophone, kde v polovině osmdesátých let začínali. Kolekci deseti písní, kterou na vybraných fyzických nosičích doplňují čtyři bonusové skladby v podobě předělávek starších hitů Heart, Being Boring, Always On My Mind a It’s A Sin, produkoval James Ford ze Simian Mobile Disco. Ford v minulosti spolupracoval třeba s Depeche Mode, Arctic Monkeys nebo Blur.