Učení venku? V ostravské škole pro neslyšící to je možné!

ZŠ a MŠ pro sluchově postižené a vady řeči, Ostrava - Poruba má novou venkovní učebnu. Již proběhlá výuka mimo třídu měla u žáků velký úspěch.

0

Učení venku

Řada výzkumů a praktická zkušenost ze škol dokládají, že učení venku má mnoho benefitů. Žák je v přirozeném kontaktu s přírodou a s vnějším světem, výuka se stává názornějším procesem než ve vnitřních prostorách a děti jsou venku více motivované se učit. Vzdělávání v našich končinách je stále konzervativní, ale sílící trendy v oblasti vzdělávání spontánně dávají vzniknout novým výukovým metodám a alternativním školám, kde učení venku již bývá standardem.

Více o metodě Učíme se venku naleznete na tomto odkaze: https://ucimesevenku.cz/

Ilustrační foto venkovní výuky (Foto: Pixabay.com)

Venkovní učebna

V ZŠ a MŠ pro sluchově postižené a vady řeči, Ostrava – Poruba se všichni těší z nové venkovní učebny, která je umístěna v rozsáhlém venkovním areálu školy. Dřevěná chatka, která je lemována hlavně okny, poskytuje maximální propustnost venkovního světla. Otevřená venkovní učebna navíc umožňuje učení na čerstvém vzduchu.

Výuka ve venkovní učebně byla již otestována a měla u žáků úspěch. Byla to pro ně velká a příjemná změna učit se mimo školu, navíc obklopeni zelení a sluncem. Chtějí v ní učit častěji.

Exteriér venkovní učebny na ZŠ Spartakovců (Foto: Facebook.com)
Exteriér venkovní učebny na ZŠ Spartakovců (Foto: Facebook.com)
Interiér venkovní učebny na ZŠ Spartakovců (Foto: Facebook.com)

Zdroj, foto: Facebook.com, Ucimesevenku.cz
Editor: Kristýna Mariáková

Back to top button