Sleduj nás

Covington ukázal, kde je Chimaevova největší slabina. V boji s ním bych se ani nezapotil, věří

Covington ukázal, kde je Chimaevova největší slabina. V boji s ním bych se ani nezapotil, věříFOTO: UFC

Colby Covington je momentálně bez soupeře, a tak přemítá, co se bude dít dále. Žádný z konkurentů ale proti němu prý nemá žádnou šanci. A už vůbec ne nějaký Chimaev.

Khamzat momentálně brázdí vody střední váhy, kde bude už zanedlouho zápasit s Robertem Whittakerem. Pokud by se ale jednoho dne vrátil o divizi níže, klidně by mohl přijít do úvahy souboj s americkým patriotem Colbym Covingtonem.

Většina fanoušků Khamzata vnímá jako dominantní hrozbu, která je schopna porazit kohokoliv. Pak se tu ale nachází pár výjimek, jako jsou například Georges St.Pierre, Jorge Masvidal nebo právě Colby Covington, kteří tvrdí něco jiného.


„Pokud by mi UFC předložilo návrh na pětikolovou bitvu s Khamzatem, okamžitě bych to přijal. Pokud se já a Khamzat utkáme v hlavním zápase večera, bylo by to úplně super, protože nevěřím tomu, že je schopný mě porazit,“ pověděl Covington v The Rush podcastu.

„Spousta lidí Khamzata chválí, ale my znalí víme, že to je další hype mašina, která je strašně přeceňovaná. Jeho největší slabinou je kardio. My ostatní se tomu sportu věnujeme denně už několik let a připravujeme se pravidelně na pětikolové zápasy. On v takhle dlouhém boji nikdy nebyl, nedává to. A s jeho bojovým stylem je nemožné, aby v pozdějších kolech něco vydržel,“ všímá si.


„Podívejte se na souboj s Kamaru Usmanem, který měl na přípravu asi týden, a přesto v boji vypadal čerstvější jak Khamzat, který trénoval několik měsíců. Myslím si, že to nebude už dlouho trvat a hra tohohle ňoumy bude odhalena. Má drtivé nástupy, to je všechno. Bez nich je to průměrný fighter. Věřte mi. On by potil krev, zatímco já bych se teprve zahříval,“ tvrdil sebejistě.

A tak si nezbývá než počkat, jak se to celé vyvrbí. Colby je rozený trashtalker, ale v této věci může mít pravdu. Chimaev ještě nebyl v boji na pět kol, a pokud mu nevyjde jeho drtivý nástup v prvním kole, tak v těch dalších inkasuje. Duely s Kamaru Usmanem či Gilbertem Burnsem jsou tomu důkazem. A nyní uvidíme, jak si povede s Robertem Whittakerem.


Další články