Právní aspekty poskytování péče nemusí být velkou neznámou

8hodinový kurz s akreditací MPSV určený sociálním a vedoucím pracovníkům pořádá Česká alzheimerovská společnost ve čtvrtek 30. května.

Setkáváte se ve své praxi se situacemi, které je potřeba řešit právními prostředky, a nemáte v tom jasno? Rádi byste pomohli ochránit své klienty, kteří nejsou z různých důvodů schopni samostatně o svých právech rozhodovat, a nevíte, jaké prostředky je možné použít?

Chtěli byste být schopni péči nastavit tak, aby nedocházelo ani nechtěně k zasahování do osobnostních práv klienta, ale v právní tematice se příliš nevyznáte? Nebo si chcete být jistější při poskytování poradenství klientům a jejich rodinným příslušníkům a umět jim doporučit vhodné právní nástroje pro různé situace, které řeší? Pak je náš kurz určený právě pro vás.

Do tématu právních aspektů poskytování péče vás během kurzu Úvod do právních aspektů poskytování sociálních služeb pro sociální a vedoucí pracovníky uvede zkušený lektor a advokát z praxe s přesahem do sociálních služeb Mgr. Jan Kliner. Nutnou teorii doplní mnoha praktickými příklady a návody.

Dostanete možnost se na náplni kurzu podílet vlastními kazuistikami. Účastníci předchozích běhů kurz hodnotili například slovy: “Jasný a přehledný kurz velmi orientovaný na praxi, mnoho vysvětlujících příkladů.” či “Lektor na pravém místě.” nebo “Plno návodů, co a jak vylepšit pro uživatele, pracovníky i jejich rodiny.”

Kurz je osmihodinový a proběhne v sídle ČALS na adrese Šimůnkova 1600, Praha 8, ve čtvrtek 30. května od 9:00 hod. Obdržíte od nás tištěné materiály a výuku vám zpříjemníme drobným občerstvením. Více informací a on-line přihlášku naleznete na stránkách kurzu.

Miluše Margarjanová

 

 

 

Klíčová slova: