Nejlepší fotomobil nemá Android ani iOS

Nejlepší fotomobil nemá Android ani iOS
2024-05-09T16:35:44+02:00
• 9. 5. 2024

Zdroj: Huawei

Celý trh smartphonů se dá dělit na mnoho kategorií. Kromě těch základních zde máme ohebná zařízení, odolná a případně i koncepty, tedy zařízení demonstrující nové postupy, techniky a technologie. Pak je zde ale ta nejvyšší, kde se hlavně hraje na fotografické schopnosti. U těchto mobilů se mnohdy nabízí velmi pokročilé technologie, jako je například plynulý zoom nebo proměnlivá clona. Jde ale vidět, že uživatelé nedají jen tak na nějaká hodnocení a spíše volí zařízení, které jim vyhovuje nejvíce z pohledu kvality a produkce fotek a videí.

Pokud jde někomu o natáčení videí, tak mezi nejlepší volby patří třeba iPhone. U fotek je to o osobní preferenci. I tak zde máme společnost DxOMark, která se zabývá testováním mobilů, a to nejen z pohledu focení. Testy jsou konzistentní a stejné pro všechny mobily, takže kromě bodového hodnocení jde získat i porovnání. Samotné pořadí mobilů se stále mění a dnes zde máme nového krále pro focení.

Pura 70 Ultra překonává všechny

Aktuální pořadí nejlepších mobilů pro focení je zcela jiné než před lety. Dříve v tomto žebříčku kralovaly mobily od Applu a Googlu, ale to již dávno neplatí. Třeba Apple iPhone 15 Pro Max je na 6. místě a Google Pixel 8 Pro (recenze) na 8. místě. Prvních pět pozic totiž patří čínským značkám. První místo ale obsazuje novinka Huawei Pura 70 Ultra.

Tento mobil je dostupný na trhu se systémem HarmonyOS, který už toho nemá moc společného s Androidem a jde o samostatný systém, který si brousí zuby na globální trh. Co se týče mobilu jako takového, má velmi pokročilou technologii změny světelnosti, která je od 1,6 do 4,0. Případně se nabízí ultra širokoúhlý snímač s pokročilým ostřením. Mobil dostal celkové hodnocení 163 bodů, přičemž má náskok 5 bodů nad dvojkou na trhu, Honor Magic6 Pro (recenze). Třetí místo patří Huawei Mate 60 Pro+ (první dojmy), který má 157 bodů a sdílí místo s Oppo Find X7 Ultra.

Screenshot (13) 901x648x

Zdroj: DxOMark

Jak jde vidět na sumarizaci hodnocení, tak mobil kraluje v oblasti fotografií. U videa ale trochu ztrácí. Tento mobil má ale jednu podstatnou nevýhodu. Jde o dostupnost. Huawei jej asi jen tak neuvede na globální trh, zejména kvůli sankcím. Současně jde vidět, že se výrobci daří držet krok například v oblasti focení. Pokud by zde nebyla omezení v dostupnosti, musela by se konkurence více snažit.

Zdroje: gizmochina.com, dxomark.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

PanzerGlass S24 MP Mraz 1
PanzerGlass S24 MP Mraz 2

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat