Otestujte Ducati Hypermotard 698 Mono. Tuto sobotu v Sosnové, za dva týdny v Třinci

Seriál testovacích jízd Ducati Tour 2024 je již v plném proudu, ovšem letos má importér naplánované ještě dvě speciální akce, a těmi je testování nového jednoválcového supermota na závodních okruzích. První proběhne již za dva dny a ještě pořád jsou volná místa!

Ducati Hypermotard 698 Mono je jednou z největších novinek motocyklové sezóny 2024 vůbec. Už jen samotný fakt, že Ducati po desítkách let přichází s jednoválcovým motorem, stojí za zápis zlatým písmem do motocyklové kroniky, ovšem v Boloni jej nenamontovali do ničeho obyčejného, nýbrž do agilního supermotardu. Však je Ducati poslední značkou, která nabízí čistokrevné velké dvouválcové supermoto, model Hypermotard 950. A šest-devět-osmička by měla být ještě zábavnější, což potvrzují všechny oficiální fotky a videa.

O tom, jak moc se nový 77koňový jednoválec povedl, se můžete přesvědčit i vy. A to rovnou v prostředí, do něhož je zrozený, a sice na závodním okruhu. První termín je tuto sobotu, tedy 11. května, na autodromu v Sosnové, Hypermotard Den tady probíhá souběžně s Ducati Tour, jenže během ní se jezdí po silnici. A vy to můžete elegantně spojit, vyzkoušet nějakou jinou Ducati v provozu a na trati se vydovádět na Monu. Jezdí se od 10 do 17 hodin, k dispozici je sedm (!) Hypermotardů 698, čtyři standardní, tři ve verzi RVE, jedna jízda trvá 15 minut a je úplně zdarma, akorát musíte složit kauci 30 000 Kč (v hotovosti nebo blokací na kartě), kdybyste motorku vyváleli. Rezervace jízd probíhá na tomto odkazu. Pokud byste se chtěli svézt na své vlastní motorce, je to možné za poplatek 200 Kč, jezdí se v jiných časech než Hypermotardy a registruje se přímo na místě. Druhou akcí bude Hypermotard Den na Steel Ringu v Třinci, ten proběhne v úterý 28. května, a až na něj bude spuštěna registrace, najdete ji na tomto odkazu.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist