Miloslav Zapletal dlouhou dobu neodmyslitelně patřil k Miss ČR. V roce 2008 se ale podnikatel rozhodl soutěž prodat a již se volbě královny krásy nadále nevěnovat. Co ho k tomuto rozhodnutí ve skutečnosti vedlo, ale řada lidí dlouho netušila. 

On sám své důvody nyní podrobněji vysvětlil v rozhovoru pro iDNES.cz. Jednou z jeho motivací byl fakt, že se postupem času soutěží krásy v Česku objevilo více a jeho Miss ztratila svou exkluzivitu.

“Já si myslím, že už to lidi trochu přestávalo bavit. Hlavně proto, že Michaela Maláčová založila svoji konkurenční soutěž a dívky, které se hlásily do Miss, se najednou „rozdrobily“. Pak byla ještě nějaká Miss Aerobik, nebo co to bylo. Najednou bylo těch Miss více a diváci o to přestávali mít zájem. To byl takový začátek toho mého rozhodnutí, že jsem od toho odešel,” prozradil Miloš Zapletal.

V Miss si připadal jako dědeček

“Ale hlavně jsem odešel, protože už mi bylo pětašedesát a těm novým holkám osmnáct. Připadal jsem si jako dědeček a už jsem to prostě nechtěl dělat dál,” vysvětlil podnikatel otevřeně. 

“Abych obdivoval osmnáctileté holky? Jak jsem stárnul, už jsem byl o dvě generace starší než ony. Rád se podívám na mladou holku, zejména na ty naše krásky, ale samozřejmě se mi spíš líbí zralé ženy,” dodal Zapletal, kterému je již dvaaosmdesát let. 

Navzdory tomu, že pokročilejší věk je na něm samozřejmě vidět, zůstal i nadále uhlazeným gentlemanem, kterému nechybí charisma. Možná je to také důvodem, proč i v důchodovém věku dokázal okouzlit svou současnou ženu. 

Moje Hanka je úžasná povaha

Po skončení v Miss se Miloš Zapletal již počtvrté oženil. Jeho milovaná Hanka také již není mladá dívka, ale stále je velmi krásná. 

“Rád bych řekl, že je krásná díky mně, ale bohužel to tak není. Já vím, že je krásná. Také to byl jeden z důvodů, ale malý důvod, proč jsme se sblížili a posléze jsme se stali manželi. Ale moje Hanka je také úžasná povaha,” pochválil veřejně svou ženu. 

Jednou z věcí, kterou na ní miluje, je to, jak skvěle se dokázala sblížit s celou jeho rodinou. 

Moji synové i vnoučata mou ženu milují

“Kdybyste viděli, jak ji moji synové, děti i vnoučata všichni milují! Ona to s nimi umí a já na ní žárlím. Přijede k nám malý Albert a hned je to: Babičko, babičko! A za ní já, stojím vedle jak cukrář,” popsal zamilovaný Zapletal, jak to v jejich rodinném kruhu chodí. 

“Druhá věc je, že je to opravdu excelentní organizátorka. Je to chytrá baba, no! Miluju ji. Představte si, i ve dvaaosmdesáti letech opravdu milovat! Opravdicky ji miluju,” vysekl své Hance poklonu Miloš Zapletal. 

Jeho paní mu také pomáhala organizovat nedávno uskutečněný 35. jubilejní sraz všech dosavadních vítězek Miss ČR. “Před pěti lety jsme měli setkání po třiceti letech a bylo to také bezvadné. Ale to, co se dělo tady, to už jsem dlouho nezažil. Všichni se utrhli ze řetězu a má žena, která se o organizaci dnešní akce starala, musela v posledních dnech dokonce odmítnout několik akreditací, jak velký o to byl zájem,” uvedl spokojený Miloš Zapletal.

Související články