Dejte si do auta mýdlo: vyřeší hned několik problémů najednou. Zabrání zamlžování oken nebo zabraní zamrznutí dveří v zimě

Přidat na Seznam.cz

Každé auto má v určitém okamžiku své chyby. Někdy, a zcela nečekaně, je může pomoci odstranit obyčejné mýdlo. Proto se vždy vyplatí mít ho ve vozidle.

Mýdlo se hodí nejen k čištění auta. Trocha přípravku v interiéru může například zlepšit zápach. Může však být užitečné i při jiných problémech. Mezi ně patří například následující situace, které někdy zažije každý řidič.

1. Snadnější zasunutí klíče do zámku

Pokud se vám klíč od auta špatně zasouvá do zámku, pomůže vám mýdlo. Když jím potřete špičku klíče, jeho zasunutí bude mnohem snazší. Tato metoda okamžitě odstraní nepříjemné zasekávání nebo nutnost použít větší sílu.

2. Zabránění zamlžování oken

Zejména v chladném období se okna automobilů často zamlžují. Pokud zamlžování chcete předejít, potřete vnitřní stranu oken tenkou vrstvou mýdla. Tím zabráníte hromadění vlhkosti. Poté okna otřete čistým hadříkem.

Pár tipů také naleznete v níže uvedeném videu:

3. Promazání těsnění dveří

Pokud se vám dveře v zimě těžko otevírají, můžete postupovat následovně. Pomocí mýdla namažte gumový pásek na dveřích. Tím zabráníte jejich zamrznutí v mrazu a usnadníte otevírání a zavírání.

4. Odstranění zbytků hmyzu

Pokud už nechcete mít na autě žádné otravné mouchy, máte k dispozici tento trik. Mýdlo lze účinně použít k odstranění zbytků hmyzu z čelního skla a mřížky chladiče. Vetřete jej do postižených míst a poté důkladně opláchněte.

Zdroj: Futurezone