Muzikant, který se proslavil zejména na poli rokenrolu a country, si své největší tajemství vzal do hrobu. Tam by také zůstalo, kdyby ho neprozradila herečka Andrea Čunderlíková, která v seriálu Nemocnice na kraji města ztvárnila krásnou sestřičku Inu. 

Oba umělci spolu totiž za mlada randili a byla to podle všeho velká a osudová láska. Po Praze se o jejich románku tehdy povídalo a tušil to také Bobkův kolega z divadla Semafor Karel Vágner. 

“Pavel dokázal ženy získávat. Byl vzdělaný a uměl zajímavě povídat. Strašně chytrý kluk, šikovný, škoda ho,” prozradil Karel Vágner pro web Aha! před časem.

Herečka přiznala barvu až po Bobkově smrti

Ani jeden z dvojice ale nikdy nepotvrdil, že by se tento vztah skutečně odehrál. Když ale v roce 2022 Pavel Bobek po krátké těžké nemoci zemřel, Andreu Čunderlíkovou i po letech tato zpráva velice ranila. 

Tehdy se rozhodla přiznat, jak to mezi nimi dvěma tehdy vlastně bylo. “Pavel byl moje první láska. Velice jsme se milovali,” přiznala zarmoucená herečka, která s hudebníkem chodila rok. 

Vzhledem k hloubce jejího citu je možná poněkud překvapivé, že se oba mladí lidé nakonec rozešli. Důvodem měla být odlišná očekávání od společné budoucnosti. Zatímco Andrea Čunderlíková po roční známosti již pomýšlela na vdavky, Pavel Bobek se zatím ženit nechtěl. Na tak velký závazek prý nebyl ještě připravený. 

Nechtěl se ženit, tak mu utekla

Čunderlíková tak nakonec Bobkovi utekla za Ladislavem Kleinem. Ten ji požádal o ruku prakticky hned poté, co se seznámili. Brali se v roce 1976. Pavla Bobka rozchod pochopitelně velmi zasáhl. I na něj ale čekalo štěstí. Dva roky poté, co se jeho první láska vdala, se totiž sám oženil se svou manželkou Martou. 

Jejich manželství bylo šťastné a žili spolu až do Bobkovy smrti. Manželům se narodily dvě děti, syn Pavel a dcera Klára. V posledním období života byla právě paní Marta Pavlu Bobkovi velkou oporou. 

Ke konci života ho začaly sužovat vážné zdravotní problémy. Praskl mu totiž vřed na dvanácterníku a ten způsobil otravu krve. Dlouhé dva týdny poté strávil v umělém spánku a lékaři si vůbec nebyli jistí, že ho dokáží zachránit. 

Ke stáru měl Pavel Bobek zdravotní problémy

“Čtrnáct dní jsem byl v bezvědomí, lékaři mojí ženě řekli, že už by bylo dobré mě probudit, abych se neprospal až do smrti, a že mě může probudit třeba nějakou hudbou. Ona přinesla Franka Sinatru a píseň Love And Marriage, Láska a manželství,“ prozradil před smrtí Pavel Bobek v rozhovoru pro MF DNES.

Nějakou dobu poté ho postihla mozková mrtvice. I tu ale nakonec překonal a zotavil se z ní. Další nemocí ovšem byly závažné bércové vředy, které se vůbec nehojily a při chůzi mu způsobovaly bolesti. 

Se vředy se léčil a byl kvůli nim také několikrát hospitalizován. Na kontroly ho vozil jeho blízký kamarád Jan Hronek, který vzpomínal, že léčba byla pro Pavla Bobka opravdovým utrpením. 

“Nejhorší bylo, když jsem ho slyšel z ordinace na chodbu křičet bolestí. To jak mu strhávali obvazy. Měl pak krvácející rány. Žádal jsem, aby za ním jezdili domů, že trpí jako zvíře. Nechali ho chodit po schodech nahoru dolů, často tam nebylo WC, které potřeboval,” prozradil pro deník Blesk. V nemocnici, kde se dlouhodobě léčil, nakonec Pavel Bobek také zemřel, a to ve věku šestasedmdesáti let.

Související články