​Aimtec uspěl v prestižní soutěži Factory Innovation Award 2024

​Aimtec uspěl v prestižní soutěži Factory Innovation Award 2024

10.5. - Plzeňská technologicko-poradenská společnost zaměřující se na digitalizaci výroby a logistiky si z německého Hannover Messe odvezla první místo ze soutěže Factory Innovation Award, kde uspěla se svou digitalizační platformou Aimtec DCIx v kategorii „Resilient Factory“. V ní jsou oceněny společnosti pomáhající svým zákazníkům se zvládáním dopadů narušení dodavatelského řetězce – tak, aby na tyto výkyvy bylo možné nejen pružně reagovat, ale také jim předcházet.

Pořadatelem Factory Innovation Award je berlínské nakladatelství GITO společně s Centrem pro Průmysl 4.0 z Univerzity v Postupimi a s odborným časopisem Factory Innovation, předním periodikem věnujícím se tématu chytrých továren.

Porotu přesvědčilo technologické řešení a zaměření na současné i budoucí potřeby zákazníků

Společnost Aimtec už od roku 1996 pomáhá optimalizovat a standardizovat procesy v oblasti logistiky a výroby, zejména firmám v automobilovém průmyslu. Se svými více než 250 zaměstnanci úspěšně zrealizovala přes pět tisíc digitalizačních projektů v oblasti Smart Factory, automatizace intralogistiky a výroby nebo integrace systému SAP a EDI, a to nejen v Evropě, ale také v Americe a Asii.

Aimtec oslovil odbornou porotu technickými přednostmi platformy Aimtec DCIx, jako jsou její snadná integrovatelnost, škálovatelnost nebo cloud-first řešení. Ocenila také přístup společnosti k zákazníkům, která jim v dnešním turbulentním světě pomáhá s automatizací procesů, reaguje na jejich aktuální potřeby a usnadňuje jim neustálý rozvoj. Aimtec je schopen jednoduše připojit vybranou technologii a zaintegrovat ji do funkčního celku. Výsledkem je plně řízený a kontrolovaný proces – od ERP systému až po úroveň výrobního stroje.

Rychlé zavedení a vysoce zabezpečený provoz i pro různé lokace

„Skvělé umístění na první příčce v rámci Factory Innovation Award, kde rozhoduje nezávislá odborná porota, je pro nás potvrzením, že výrobním podnikům podstatným způsobem pomáháme mít opravdu odolné závody,“ uvedl Jan Stočes, Chief Growth Officer společnosti Aimtec. „Máme z ocenění obrovskou radost. Dokládá, že naše klíčové kompetence, tedy digitalizace, integrace, automatizace a poradenství zaměřené na potřeby zákazníka, jsou přesně tím, co umožňuje lepší zvládání výzev souvisejících s narušením dodavatelských řetězců, nedostatkem personálních kapacit, novými projekty, přísnými podmínkami a krátkými lhůtami nebo s rostoucí složitostí dodávek,“ dodal.

A jak znělo hodnocení poroty? Software je snadné se naučit, cloud-first přístup slibuje, že řešení lze velmi rychle zavést a že od zákazníka není potřeba žádná další správa infrastruktury. Přesto je úroveň zabezpečení velmi vysoká. Porotě se líbila také kontejnerizace softwaru. Stejně tak ocenila integraci do systému SAP a užívání otevřených standardů.

„Naše řešení nikdy nebylo primárně zaměřeno jen na dodávku softwaru, ale znamenalo i porozumění klientovi a výzvám, kterým čelí. S našimi zákazníky budujeme dlouhodobé vztahy. Jedině tak můžeme vytvořit společnou vizi digitální transformace a pracovat na jejím naplnění,“ dodal Stočes.

(lan)

Foto: Aimtec

spinner