Dalmore Decades No.6 Collection: šest unikátních whisky ze šesti dekád

09. Květen 2024 | Redakce LUXUS.cz | čtenost se zde objeví 08. 06. 2024

Pokud jste milovníkem skotské whisky, možná jste slyšeli o Dalmore Decades No.6 Collection, jedné z nejvzácnějších a nejdražších kolekcí whisky na světě. Tato kolekce obsahuje šest krystalových karaf, ve kterých jsou uloženy šest jedinečných whisky z let 1951, 1967, 1979, 1980, 1995 a 2000. Každá z těchto whisky má svůj příběh, charakter a chuť, které odrážejí dobu a místo jejich vzniku. Tato kolekce je osobním výběrem legendárního mistra destilace Richarda Patersona, který pracuje pro Dalmore už více než padesát let.

Tato kolekce je také mistrovským dílem designu a umění. Každá karafa má stříbrný límec s unikátním vzorem a královským jelením symbolem, který je znakem Dalmore. Karafy jsou umístěny na zrcadlovém podstavci z černého dubu, který zdůrazňuje jejich krásu a eleganci. Tato kolekce je také doplněna knihou, která popisuje historii a detaily každé whisky.

Tato kolekce je jedinou svého druhu na světě a byla dražena v říjnu 2021 v Hongkongu společností Sotheby’s. Sada byla vydražena za neuvěřitelných 1,24 milion dolarů. Část výtěžku z dražby bude darována muzeu V&A Dundee ve Skotsku, se kterým Dalmore spolupracuje na podpoře designu, kreativity a vize.

Pokud vás tato kolekce zaujala, můžete se podívat na další dvě kolekce od Dalmore, které jsou také součástí série Decades. Jedná se o Dalmore Decades No.5 Collection a Dalmore Decades No.4 Collection, které obsahují pět a čtyři whisky z různých dekád od roku 1967 do roku 2000. Tyto kolekce jsou také velmi vzácné a exkluzivní a budou prodávány pouze ve vybraných obchodech po celém světě. Tyto kolekce jsou dokladem řemeslného umění a odkazu Dalmore, které vyrábí vynikající whisky už více než dvě stě let.

Galerie