Inspirativní ženy „po letech“: F@R DeeJane

Je to už pár let, kdy jsem dělala své první rozhovory pro rave.cz a podpořila čtyři skvělé DJky. Jak se jim nyní daří? První vyzpovídanou je Peťa, dnes už kolegyně v redakci, známá taky jako Flétna či F@R DeeJane.

Užasná: Ahoj Peťo, už je to nějaká chvilka, co jsme spolu dělaly první rozhovor, ve kterém ses nám představila, otevřela a za tu dobu už jsi i někde si hrála. Jak se máš? 

Flétna: Ahoj Úžasná, mám se dobře. Je to rok a dva měsíce, co bydlím v Brně a to mi otevřelo cestu mnohem dál než jenom do Brna. Byla to Praha, Ostrava, Prostějov… Projezdila jsem celou republiku, takže se mám  super. Hraju, pracuju, bydlím, co víc si přát.

Ú: To je super. Už máš za sebou i nějaké velké akce třeba after B4L, CDG nebo KLBCK open air. Kde se Ti hrálo nejlíp? Může to být i jiná akce samozřejmě.

F: Zrovna tady u těchto tří akcí ses trefila. Na všech třech se hrálo fakt suprově a každá byla něčím jiná a něčím dobrá. Co bych ale měla vypíchnout, je CDG Ostrava, club Marley pod taktovkou Ondry Smažáka a Daddyho Adamse. Takže asi Ostrava a CDG. To bylo asi zážitkově nejlepší hraní tady z těch tří.

Ú: A máš třeba i nějakou nemilou historku z hraní? Něco, co Tě nemile překvapilo?

F: Asi úplně ne z hraní, spíš z cesty domů. Právě z té Ostravy . Jeli jsme ráno vlakem, čekáme na ten první ranní vlak Ostrava-Brno a zjistíme, že máme asi dvě hodiny zpoždění. Tak jsme začali zjišťovat, co se asi děje. Ve finále jsme čekali asi tři hodiny v Ostravě na “hlavasu”, protože nějaký blázen skočil pod vlak. Takže to je asi jediná nemilá zkušenost z hraní, byť to není úplně o hraní.

Ú: Vyhrála si nějaký DJ contest a jaký to tam případně bylo?

F: Já těch contestů mám za sebou víc. Začala jsem v Hodoníně na DJs 4 charity, kde jsem vyhrála první DJ contest. Další rok jsem dostala nějakou divokou kartu, za to že jsem hrála podruhé. Další ve Waxu v klubu v Bratislavě. To bylo mimochodem moje první placené hraní a dostala jsem padesát euro a byla jsem z toho úplně hotová. Sedmdesát jsme dali za parkoviště, ale dostala jsem zaplaceno. No a minulý rok jsem zkusila úplně na haluz contest na Jilskou 22 do Prahy a ten jsem vyhrála. Bylo to hrozně super, sice mi dali vědět asi dva dny před tou akcí, že teda oukej v sobotu přijeď do Prahy, hraješ. Bylo to boží, jela jsem úplně sama, za úplně cizíma lidma, na úplně cizí kalbu, cizí místo a poznala jsem nové lidi, nové místo a bylo to strašně boží.

Ú: Je něco, co s Tebou na scéně neladí? 

F: Hele, neladí… Občas to některým DJům neladí, ale já jsem jinak asi s aktuální brněnskou scénou celkem spokojená. Opadly už takové nějaké nevraživosti jednoho klubu na druhý a víceméně mám pocit, že jsme se už trochu stmelili. Ať už jsou to perpeťáci a exiťáci nebo tamti nebo jiní z garáže. Jsme tady jedna velká crew, děláme ty akce prostě s radostí a s láskou a snažíme se, aby to nějak fungovalo. Myslím, že to přináší ovoce. Lidi chodí, baví se a to je hlavní. Opadla ta konkurence, že ty kluby se dokážou dokonce i spojit a mít after třeba po velké akci v Boby centru.  Mají after rozdělený mezi Perpetem a Exitem, což mi připadalo strašně supr.

Ú: A ještě si to promují navzájem.

F: Ano, už neděláme rozdíly jestli jsme červení nebo černí. Jsme všichni prostě barevní :).  

Ú: Myslíš si, že se dneska jde věnovat DJingu na profi úrovni a zároveň neztratit sám sebe?

F: No, za mě se profi DJing u techna asi úplně dělat nedá. Pokud nejsi Lucca, Ladida, Orbith nebo Chris Sadler, tak to podle mě nejde. A pokud se tímhle živit chceš, myslím, že to určitě nejde v technu, dnB nebo na undergroundové scéně. Prostě musíš hrát na svatbách, diskotékách. Hrát celé noci sám, mít vlastní čtyři repráčky, mixáček nebo nějakou konzoli a mikrofon. Tohle je placený Djing u nás. Tím bych ale ztratila úplně sama sebe, kdybych něco takového dělala, takže radši budu hrát techno zadarmo, než za peníze. 😀 

Ú: Děkuji Ti za rozhovor a vzkázala bys ještě něco našim čtenářům? 

F: Ať čtou a sledují rave.cz a ať chodí na akce, podporují DJs a svou místní scénu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *