​Společnost CONTI-RSC přebírá mosteckou dopravní firmu B E S

​Společnost CONTI-RSC přebírá mosteckou dopravní firmu B E S

10.5. - CONTI-RSC patří mezi největší české vnitrostátní i mezinárodní přepravce sypkých materiálů. Téměř tři roky od akvizice společnosti LASIUS Group převzala tuzemská jednička v silo cisternové dopravě k 1. květnu 2024 také společnost B E S. Od kroku si slibuje růst na západní trh či ještě efektivnější logistické plánování.

„Mostecký dopravce B E S, který podobně jako CONTI-RSC zajišťuje silo cisternovou přepravu, se zaměřuje na německý trh. Akvizice nám tak otevře zajímavé příležitosti směrem na západ,“ řekl Ondřej Stöhr, jednatel společnosti CONTI-RSC, a dodal: „Umožní nám ale i další růst v České republice.“

Pozitivní přínos by mělo mít také začlenění převzaté firmy do zavedeného centrálního řízení dispečinku společnosti CONTI-RSC. To pomůže zefektivnit logistické plánování, což v konečném důsledku povede i k menší ekologické zátěži.

Stöhr předpokládá, že s akvizicí společnosti firma rozšíří svůj tým. „Růst očekáváme po všech směrech, tedy i v personální oblasti. Plánujeme otevřít nová pracovní místa, a to zejména na pozici řidiče,“ dodal jednatel.

O společnosti CONTI-RSC

Firma CONTI-RSC byla založena v roce 1996 a již od samého začátku se specializuje výhradně na přepravu volně ložených materiálů. Za dobu své existence si společnost vydobyla pevné postavení na trhu a její jméno je zárukou kvality. V roce 2013 rozšířila firma na základě kvality poskytovaných služeb svoji působnost získáním certifikátu GMP+. V roce 2021 pak proběhla akvizice konkurenční společnosti LASIUS, která aktuálně funguje jako samostatná divize firmy CONTI-RSC.

(lan)

Foto: CONTI-RSC

spinner