e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec nad Ohří a Grossrückerswalde propojí sport, hudba i vaření

publikováno: 10.5.2024, kategorie: Zajímavosti, autor: Adéla Václavíková

Sdílet: facebook twitter google+

Město Klášterec nad Ohří s německou partnerskou obcí Grossrückerswalde zahájily přeshraniční projekt Společně napříč generacemi spolufinancovaný z prostředků EU. Zahrnuje sportovní aktivity dětí obou zemí, fotbalové soustředění, sportovní den, hudební vystoupení či setkání seniorů.

Společně napříč generacemi má oběma obcím a jejich obyvatelům po koronavirové odmlce nabídnout nové příležitosti k vzájemnému poznávání. Přitom má být navázáno na dobře fungující spolupráci obou obcí. Oslovením různých cílových skupin (děti a senioři) si projekt klade za cíl odbourávat předsudky a podporovat vzájemné porozumění za pomoci týmového ducha a společně stráveného času. Tím zvýšit povědomí o výhodách přeshraniční spolupráce a přispět ke zmírnění dosavadních bariér.

V rámci programu již proběhlo soustředění německých fotbalistů v Klášterci nad Ohří a jejich společné tréninky a zápasy s českými fotbalisty. V pátek 17. května se bude konat fotbalové utkání dětí z 3. a 4. tříd základních škol obou obcí na stadionu v Klášterci nad Ohří, další sportovní program pro děti bude probíhat na multifunkčním hřišti. Na konci května se uskuteční další fotbalové utkání mezi školami ZŠ Krátká a Evangelishe Oberschule Großrückerswalde. Klášterečtí muzikanti vyrazí v srpnu na slavnosti obce Grossrückerswalde a v říjnu se bude konat Společné vaření. V rámci setkání seniorů z Klášterce nad Ohří a Grossrückerswalde se budou připravovat typická jídla obou zemí.