Lehké turistické stany Ferrino: lehkost, spolehlivost, odolnost

Lehké turistické stany Ferrino: lehkost, spolehlivost, odolnost

Nízká hmotnost, kompaktní rozměry po sbalení, ale zároveň odolnost, na kterou je spoleh. Lehké turistické stany Ferrino ocení všichni ti, kdo hledají lehký skladný stan na časté přesuny pěšky nebo na kole.

Minimalismus je trendy

Italský výrobce Ferrino ve své nabídce vyhověl všem vyznavačům ultralightu, kteří chtějí stlačit hmotnost na minimum, ovšem ne na úkor funkčnosti nebo komfortu. V jeho nabídce tak přibyly lehké turistické stany, které se hodí na delších výpravách pěšky nebo na kole, kde je potřeba veškeré vybavení nést nebo vézt s sebou. Lehčí vybavení totiž umožňuje pohybovat se rychleji a za den ukrojit větší porci kilometrů a současně si s menší zátěží pohyb venku víc užít.

Odolnost bez kompromisů

I přes nízkou hmotnost se podařilo novinkám Ferrino zachovat všechny parametry plnohodnotného stanu. Páteří stanů Blow 2, Piuma 1 a Piuma 2 jsou odolné duralové pruty, které však nezvyšují hmotnost nijak výrazně. Dvouplášťová konstrukce se spolu s regulovatelnými ventilačními otvory stará o dobrou cirkulaci vzduchu, která minimalizuje zadýchávání, rosení či srážení kapiček vody uvnitř stanu.

Odolný materiál tropika i podlážky s ripstopou úpravou a podlepené švy díky vysokým hodnotám vodního sloupce spolehlivě ochrání před vnějšími vlivy. Kotevní šňůrky pak umožňují optimální vypnutí stanu, což oceníte především v případě silného větru nebo deště.

V pohodlí i na treku

Ačkoli novinky Ferrino prošly razantní odtučňovací kúrou, není potřeba slevovat z komfortu. Pro uložení batohů, bot nebo dalšího vybavení slouží apsida u vchodu a nechybí ani kapsy na drobnosti a stropní poutko na zavěšení světla.

S ložnicí, nebo bez

Velkou výhodou stanů Ferrino Piuma 1 a 2 je jejich variabilita. Tyto modely umožňují ušetřit další cenné gramy tím, že vnitřní ložnici necháš doma. Díky vnější konstrukci lze totiž postavit pomocí prutů a kolíků samotné tropiko a pojmout tak výpravu ještě více minimalisticky.

Ultralehké turistické stany Ferrino

Ferrino Blow 2

Lehký dvouplášťový stan pro dvě osoby má kopulovitý tvar se dvěma bočními vchody a předsíňkami, do kterých lze uložit batohy, obuv či jiné vybavení. Je ideální volbou pro všechny horaly, kteří hledají optimální poměr nízké hmotnosti, dobré sbalitelnosti a odolnosti. Konstrukci tvoří tři duralové pruty, skvělý komfort zajistí propracovaná cirkulace vzduchu a kapsy na drobnosti či poutko na zavěšení čelovky uvnitř stanu.

Ferrino Piuma 1 a Piuma 2

Lehký dvouplášťový stan ve variantě pro jednu nebo dvě osoby je určený pro opravdové minimalisty. Oporu stabilní tunelové konstrukci poskytují dva duralové pruty, k uložení vybavení slouží apsida u bočního vchodu. Pokud chceš hmotnost stlačit ještě níž, můžeš sbalit jen vnější tropiko, pruty a kolíky, vnitřní ložnici je možné nechat doma. Nechybí kapsy na drobnosti či poutko na zavěšení čelovky.

Ferrino

logo ferrino

Výrobky legendární italské značky Ferrino jsou součástí nehynoucí touhy člověka překonat nemožné a objevit neobjevené. Ferrino nabízí kompletní sortiment vybavení do přírody: od oblečení přes stany, batohy, spacáky až po všemožné doplňky pro horolezce, trekaře, vodáky a všechny ty, kteří jsou rádi venku.

Více na www.ferrino.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: