Svět fantasy

Už odmala jsem vášnivá čtenářka - v posledních letech, které byly občas pro mě těžké, jsem se navíc stala milovníkem fantasy. Autoři jako František Kotleta nebo Kristýna Sněgoňová jsou součástí mé knihovny. Když začnu číst jejich knihy, většinou nespím, protože je musím dočíst! U kultovní série Legie ani nedýchám a když jsem četla knihu Krev pro Rusalku, tak mi bylo až fyzicky zle - musela jsem ji na chvíli odložit. Ale jinak je to fantasticky odpočinková literatura. 

Zdroj: Youtube

Pomoc druhým

Ta je mojí přirozenou součástí - když můžu, pomůžu. Už léta jsem Dobrým andělem, podporuji spolek Úsměv mámy, Člověka v tísni, jsem součástí iniciativy Nova pomáhá, díky níž jsme loni společně poslali tisíce dopisů osamělým seniorům. K dětem doputovaly desetitisíce krabic plných školních pomůcek a vánočních dárků. Od loňského podzimu jsem navíc i hrdou členkou rodiny KlokArt. Její koncept pomáhá dětem z Klokánku, je fascinující a kouzelný. Součástí naší kolekce je oblečení, ale i aromaterapeutické svíčky či ručně vyráběné české šperky. Stojí za to se na tento charitativní projekt podívat. Všichni, kteří tam pracují, či připravují motivy, dělají vše zdarma. Najdete tam například kolekce od Dvou tátů, Aničky Slováčkové, Evy Adamczykové, Jakuba Koháka, Matěje Rupperta a dalších. Lidé mohou udělat radost sobě a zároveň pomohou ohroženým dětem. 

Dovolená a cestování

Mám ještě co objevovat, co se týče dovolených s rodinou, ale miluju výlety po Česku. A hlavně nesmírně ráda řídím a to už 29 let! Na své auto nedám dopustit. Má tolik vychytávek, že se při řízení stále usmívám, i když na mě  někdo troubí. Navíc jezdím čtyřkolkou a už několikrát jsem za ni děkovala, vytáhla mě z průšvihu jak v lese, tak i v zimě na horách. Takže Rudý Svištík, jak mu doma říkáme, je další milovaný člen rodiny.

Konec akné

Péče o sebe a kosmetika patří do mého života a už hodně dlouho. V dospívání jsem měla ošklivé akné a od té doby se o svou pleť poctivě starám. Navíc mé profese vždy vyžadovaly líčení, v divadle někdy i velmi silné. Proto se pečlivě ráno i večer odličuji. Navíc jsem milovnicí éterických olejů jedné české značky, už dobrých třináct let jsou součástí mého života. Během podzimu a zimy nám doma z aromalampy voní citrón, mandarinka, pomeranč, eukalyptus či směs Imunita, popřípadě Harmonie. Na spaní se mi zase osvědčila Dětská směs. 

Moje rodina

První, co mě napadne, je vděčnost - za to, že ji mám. Jsem vděčná za svou dceru, svého muže, přátele i lidi, kteří se stávají součástí mé rodiny. V poslední době potkávám tak krásné lidi, že se někdy nad tím až podivuji. A co se týče mých nejbližších, tak mi často slova nestačí, a i prosté ‚děkuji‘ zdaleka nemůže vystihnout, co všechno uvnitř cítím. Přesto děkuji každý den a musím se přiznat, že občas i brečím dojetím. Moje dcera by řekla, že dost často!

Když odpočívám

Od svého kolapsu jsem se zamilovala do hor a do pěší turistiky. Chodím a chodím a i když mě někdy bolí nohy nebo jsem unavená, tak s radostí i úsměvem šlapu dál. Občas přemluvím i dceru a partnera, někdy jsou rádi, někdy zase ne. V neposlední řadě mi dělá radost můj balkón. S láskou na něm každé léto pěstuji rajčata, papriky, nebo jahody, už jsme měla i okurky. A k tomu všem mám všude květiny. To tam pak jen sedím a koukám a tetelím se radostí. 

Zdroj: časopis Glanc

Související články