Trendy kuchyně v roce 2024: Na co se můžeme těšit?

nabytek kuchyne

Zatímco v uplynulých letech se v rámci kuchyní žádné převratné novinky nekonaly, letošek přinese dynamickou změnu. A to hlavně z hlediska designu. Těšit se mimo jiné můžeme na nové barevné odstíny, jako je například modrá či olivová. Designéři tvrdí, že námořnická modř nebo šedá dodává kuchyni dramatičnost a hravost. Oblíbená bude ale i zelená, a to v různých odstínech. Ta naopak zajistí klidnou, a přesto svěží atmosféru.

Jaké jsou kuchyňské trendy 2024?

V roce 2024 budou kuchyně zaměřeny především na pohodlí a funkčnost. Ne snad, že by na jejich designu nezáleželo, výběr barev by měl ale být až druhořadý. Nábytek bude spíše minimalistický, avšak útulný.

Lesklé povrchy kuchyní postupně nahrazují ty matné. Obecně se v roce 2024 snažíme o návrat k přírodním a minimalistickým interiérům, kde převládají matné povrchy, především pak v odstínech šedé, černé a zelené, doplněné dřevěnými nebo korkovými prvky. Nelze říct, že by snad již bílá lesklá kuchyně nebyla in. Ta z módy jen tak nevyjde. Do popředí se však čím dál více dostává béžová, která dodává prostoru eleganci a zároveň ho opticky zvětší.

Oblíbené budou dále odstíny růžové, vínové a oranžové. Není ovšem zapotřebí si rovnou pořizovat celou růžovou kuchyň. Stačí pouze malé detaily.

Dřevo, sklo a neutrální odstíny

Ačkoliv hlavní roli hraje dřevo, chybět nesmí ani ikonická prosklená dvířka. Nejenže jsou minimalistická, ale v době, kdy se většina z nás snaží oprostit od zbytečného shromažďování věcí, jsou kuchyňská dvířka ze skla sázkou na jistotu, za kterou se nic neschová.

Co se týče velikosti, zatímco ještě před pár lety nikdo nedal dopustit na ohromné kuchyně, i zde platí, že méně je více. Praktické a tak akorát veliké kuchyně v čistém designu jsou letos trendem číslo jedna. A bude tomu tak i nadcházející sezony. Aneb proč svůj domov zbytečně zahltit mohutnými skříňkami, když jde upřednostnit vzdušnější řešení.

Věnuji se kreativnímu tvoření z papíru, látek i keramiky. Rozumím vhodným postupům a ráda poradím a vysvětlím jak správně tvořit a dělat podle DIY návodů. Zkušenosti s touto činností mám více než 5 let.