Je příliš vzpurná princezna. Prosadí si nakonec svou?

Je příliš vzpurná princezna. Prosadí si nakonec svou?

Tisk

Vzpurná princeznaZkuste si představit, že se narodíte do královské rodiny. Jsou na vás kladeny nároky a požadavky, je potřeba, abyste se chovali určitým způsobem a všude jen vnímáte nařízení, nesvobodu a omezování toho, co byste ve skutečnosti chtěli. Takové pocity měla i dcera anglické královny Viktorie, Louisa, jejíž příběh o cestě za svobodou a opravdovou láskou v knize Vzpurná princezna se rozhodla vyprávět autorka Georgie Blalock. Knížku vydalo nakladatelství Alpress.

Dcera puritánské královny se svými dalšími sourozenci neměla snadný život. Královna po smrti svého milovaného manžela velmi zahořkla a chovala se ke svým dětem přísně. Umělecky nadaná Louisa si představovala, že by se mohla věnovat studiu umění, ale královna byla jiného názoru, proto bylo potřeba ji nejprve přemluvit. Louisa se začala věnovat sochařství a přitom se zamilovala do svého učitele, což byl z hlediska jejího postavení zcela nevhodný partner pro život. Jejich láska musela zůstat tajná, královna Viktorie svou dceru provdala za vhodnějšího nápadníka, ale manželství z obou stran zůstalo spíše formální a postaveno na základě rozumu, než opravdové lásky, natožpak vášně. Louisa se dál scházela se svou životní láskou, ale když se to dozvěděla královna, učinila tomu přítrž a poslala Louisu s manželem na 5 let do Kanady. Jak všechno nakonec dopadne? Osvobodí se Louisa z pout a postaví se matce? Zachrání svou lásku? To se dozvíte, když si přečtete tuhle skvělou oddechovou knížku, postavenou na skutečných historických událostech.

Georgie Blalock je vášnivou milovnicí historie a filmů. Ve své tvorbě propojuje vášeň pro historickou fikci a inspiraci dobovými snímky. Když právě nepíše, je možné ji najít při průzkumech sekce historické literatury v knihovně nebo jak se probírá seznamem britské kinematografie na Netflixu. Úspěšnou řadu historických romancí napsala rovněž pod jménem Georgie Lee. Pro více informací o autorce a její tvorbě navštivte její webovou stránku georgieblalock.com.

Vzpurná princezna

Název: Vzpurná princezna
Autor: Georgie Blalock
Překlad: Blažena Kukulišová
Nakladatelství: Alpress
Rok vydání: 2024
Počet stran: 328
Hodnocení: 85%

https://www.alpress.cz/vzpurna-princezna/


 

Přihlášení



Román Všechny naše životy je skvělé čtení na léto. Je snazší žít životy druhých, než ten vlastní

Jako závan letního vánku, který nese chvíle pohody, přátelské atmosféry a příslibu blížících se prázdnin. Takový je román „Všechny naše životy“ od francouzské spisovatelky Sophie Astrabie. Pohladí vás po duši a zahřeje u srdce. Nemusíte nad ním hlouběji přemýšlet, stačí se jen nechat unášet jeho jemným kouzlem. Co si více přát, když si potřebujete prostě jen odpočinout a uvítáte společnost nenáročné a milé knihy.

Setkání s C. G. Jungem poskytlo nakladatelství Portál. Schůzka je to parádní!

Pokud patříte mezi příznivce C. G. Junga, nová knížka z nakladatelství Portál bude pro vás opravdovou lahůdkou, která vám rozzáří oči. Publikace přináší výběr z Jungovy tvorby i pozůstalosti, ale i vzpomínky jeho blízkých či dalších osob, které se s ním setkaly a spolupracovaly. Knížka je velmi pestrá a zajímavá, můžete se k ní opakovaně vracet. Já jsem neskutečně nadšená, protože patřím mezi velkou obdivovatelku Junga a takovou knihu jsem si nemohla nechat ujít.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Občas to hraničí s akousi schizofréniou, říká o své práci operní pěvec Šimon Svitok

simon svitok perexBylo to začátkem loňského roku,  co barytonista Šimon Svitok, sólista a zároveň umělecký šéf Státní opery Banská Bystrica, oslavil dvacet let působení na divadelní scéně. Bylo to pěkné výročí a tak jsem tomu věnoval několik člán...

Výchova štěněte – ideální příručka nejen pro nováčky!

Nakladatelství Kazda vydalo v únoru úžasnou praktickou příručku Výchovu štěněte od trenérky psů Kathariny Schlegl-Koflerové. Pokud si plánujete pořídit malé chlupaté štěstí nebo vás zajímají aktuální trendy ve výchově štěňátek, tato kniha je pro vás nutnost!

Z archivu...

Čtěte také...

Román napsaný ve vězení? To je Poprvé

Poprve 200V nakladatelství Jota vyšla kniha Poprvé od Nica Walkera, která je předlohou filmu Cherry, kde hlavní roli ztvárnil Tom Holland.

 

...

Literatura

Ukázka z knihy Soumrak v říši slevových karet

200litSpisovatel David Hájek po novele Cestou do pekla chci potkat anděla vydává druhou knihu s názvem Soumrak v říši slevových karet, která začíná v okamžiku, kdy se hlavní hr...

Divadlo

Cybercomics ukazuje budoucnost světa i moderního divadla

cybercomics200Cybercomics je sci-fi román z nedaleké budoucnosti od Egona Bondyho, do kterého se se vším vervou pustilo Slovácké divadlo. Svět mafie a nadnárodních společností vás pohltí a nepustí.

...

Film

F. A. Brabec: “ Každé „své“ filmové dítě miluji.”
ImageF.A.Brabec se v současné době kromě svých filmových projektů zabývá výukou mladé generace kameramanů na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Jeho ateliér kamery je jeden z nejnavštěvovanějších, protože o své...