Kronika rodu Spiderwicků: Úspěšná fantasy to zkouší znovu jako seriál

Kronika rodu Spiderwicků: Úspěšná fantasy to zkouší znovu jako seriál | Fandíme seriálům
Roku
V tajuplném starém sídle Jared, Simon a Mallory zjišťují, že kouzelné bytosti jsou skutečné.

Knižní série Kronika rodu Spiderwicků (The Spiderwick Chronicles) je bezesporu hit. Kdyby to tak nebylo, nevyšlo by v sérii do dneška osm dílů. Když tedy po úspěchu Harryho Pottera Hollywood hledal další fantasy pro mladší čtenáře, kterou by mohl zfilmovat, sázka na Spiderwicky dávala smysl. Navzdory celkem slušným recenzím však o snímek z roku 2008 mezi diváky nepanoval nikterak velký zájem a nevzniklo ani jedno pokračování.

 

Už tu máme případy značek, které v kinech moc nepochodily, ale prospěl jim přesun do televize. Platilo to pro Jeho temné esence či Percyho Jacksona. Kronice rodu Spiderwicků (The Spiderwick Chronicles) by se to teoreticky mohlo povést také, ale zatím vysílá celkem rozporuplné signály. Společnost Roku tvrdí, že jde o nejsledovanější novinku, jakou kdy uvedla. Zároveň má však seriál slaboučké recenze.

 

Kritici si stěžují na všechno. Že sérii chybí fantazie, silné dialogy i postavy a není zajímavě vyprávěná. Fanoušci předlohy pak láteří na to, jak seriál naprosto podrývá to, co dělá knížku tak oblíbenou. Seriál navíc původně vznikal pro Disney+ a služba jej raději prodala dál, než aby ho zařadila do své nabídky. Je tedy otázkou, zda je vůbec možné druhou řadu realizovat bez impulzu velkého studia, rovnou pro Roku.

 

Seriál líčí dobrodružství rodiny Graceových. Helen Graceová a její děti - Jared, Simon a Mallory - se stěhují z New Yorku do rodného domu Spiderwick v Michiganu. Patnáctiletý Jared objeví strašidlo a uvědomí si, že kouzelné bytosti jsou skutečné. Jeho prateta Lucinda Jareda prosí, aby našel stránky otcova průvodce kouzelnými tvory a ochránil je před vražedným zlobrem Mulgarathem.
 

Předlohu napsali Tony DiTerlizzi a Holly Black. Autorem seriálu je Aron Eli Coleite (Zámek a klíč), hlavní režisérkou je Kat Coiro. V hlavních rolích vystupují Noah Cottrell, Joy Bryant, Mychala Lee, Jack Dylan Grazer, Christian Slater, Momona Tamada a Alyvia Alyn Lind. Ve Spojených státech už služba Roku uvedla všechny epizody. V česku zatím seriál žádná služba oficiálně nenabízí.

Podklady a foto: Roku

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

132
1
4
1

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu