ktm_unor




Hokejista František Ptáček na tandemu s Vláďou: Jet na hraně se rovná velký adrenalin

Česká republika hostí hokejové mistrovství světa, a to je nejlepší příležitostí popovídat si s hokejistou Františkem Ptáčkem, který motorky miluje už odmala. Dokonce si svoji první velkou motorku koupil za první vydělané peníze, od té doby si v garáži zaparkoval nejrůznější mašiny a je fuk, jestli šlo o ty silniční nebo terénní. Dneska jezdí na cestovním enduru, ale ani ostré enduro nezahálí a je pro Františka přísunem adrenalinu.   

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak si koupil první motorku a vyzkoušel okruhové jezdění
  • O motorkách, které měl a na kterých rád jezdil v terénu i na silnici
  • Jak jde hokej a jezdění na motorkách dohromady
  • O profi hokeji a možnosti jezdit na motorkách
  • Co má profi hokej společného s profi závoděním na motorkách
  • O hokejové kariéře a o tom, co dnes dělá

Předplatitelé si mohou pustit plnou audio verzi k rozhovoru zde:

PREMIUM

Hokejista František Ptáček začal jezdit na motorce už jako malý kluk a jako většina kluků proháněl po vesnici fichtla. Jak sám říká, v jeho rodině jezdili na motorce snad všichni, a proto jeho cesta za řídítka byla jasná. Když si začal vydělávat hokejem, tak si dokonce za první peníze koupil silniční Yamahu, na které si vůbec poprvé vyzkoušel okruhové jezdění. To ho hodně chytilo a s postupem času si pořídil o poznání ostřejší mašinu, konkrétně Yamahu R1, na kterou nedá dopustit. V té době už měl také ostré soutěžní enduro, na kterém si moc rád pustí žilou, podobně jako na motardech, kterých měl v garáži několik. Vzpomíná, jak se potkal s Petrem Vorlíčkem, který mu motorku dokázal poladit a zároveň mu poradil, jak na to a jak jezdit ve stylu.

Franta není jenom okruhář, ale sem tam rád vyrazí na motorce na výlet a je jedno, jestli jezdí po Čechách nebo vyrazí na delší cestu do zahraničí. Cestovní motorky měl dvě a po Kawasaki Versys si v garáži ustájil Hondu Africa Twin. Jak se mu na nich jezdí, kde všude byl a která je lepší? O tom se dozvíte víc v tomto rozhovoru, podobně jako o jeho hokejové kariéře, kterou z převážné části prožil v pražské Spartě, se kterou vybojoval několik titulů a kde byl kapitánem. Tak uvidíme, jestli po tomto rozhovoru budeme mít posilu při hokejovém zápasu motorkářů MotoPUK, případně protihráče, který nám ukáže se svou partou, zač je toho loket. Právě akce MotoPUK vznikla díky hostům seriálu Na tandemu s Vláďou a určitě nás pár zápasů ještě čeká nejen v rámci pražské výstavy Motocykl.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist