Nebojte se stárnout

Stárnout, slovo, které v mnohých vyvolává hrůzu. Moderní doba změnila význam mnoha slov, jako třeba slovo SPORT znamenalo původně RELAX a dnes znamená VÝKON. Proč tedy nedat slovu STÁRNOUT význam VYVÍJET SE – ZÍSKÁVAT ZKUŠENOSTI – MOUDŘET, zvláště když o to ve skutečnosti běží.

Ještě stále vás stárnutí děsí, nebo už mu začínáte přicházet na chuť?

Toužíte-li po dlouhověkosti, nebo alespoň po dlouhověkosti, měli byste zpomalit.

Každý tvor má díky dané druhové velikosti dopředu spočítáno, jak dlouho bude na světě. Tento čas není dán počtem vteřin, hodin, dní, let, ale toliko počtem úderů srdce. Malé druhy, jimž tluče srdce ta, ta, ta, ta, proto žijí třeba jen pár týdnů, velké s rytmem srdce tá, tá, tá, tá, několik desítek let.

Čím více člověk v životě chvátá, honí každou vteřinu, čím víc se kvůli času stresuje, tím jeho budík tiká rychleji, tím rychleji se mu vybije baterie, v horším případě zcela zhasne.

I z toho důvodu je dobré věnovat se pohybu, zlepšovat schopnost okysličovat každou jednu buňku v těle, aby v klidu či běžném životním tempu tlouklo naše srdce pomaleji a my si tak šetřili na delší a produktivní život. 

Na život, kdy už nebudeme žít pod nadvládou času.

P.S. Pokud poslední dobou zrychlujete, jste ve fázi před vyhořením! Až se tak stane, pokud přežijete, zjistíte, že čas nad vámi ztratil svou moc, budete sedět, čučet do stropu a nic. Pokud je tohle smyslem všeho, co vás dnes v životě žene a nutí do stále rychlejšího tempa, pak přeji šťastnou cestu a bezpečný návrat!

A proto nebojte se zdravě stárnout.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Autor: <a href="https://bezeckaskola.cz/author/milos-skorpil/" target="_self">Miloš Škorpil</a>

Autor: Miloš Škorpil

Miloš Škorpil (nar. 1954) se aktivně věnuje běhu 55 let. Trenérství se věnuje 45 let. Specializuje se na pomoc začátečníkům a hobby běžcům a běžkyním. Současně také pomáhá těm, kteří chtějí být zdraví a fit. Individuální tréninkové plány na míru a individuální tréninky s Milošem Škorpilem si můžete objednat v rubrice: Nabídka veřejnost