11 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Válka policajtů (CinemArt), Temná hmota (Apple TV+), Iveta (Voyo)

Příval novinek ze streamovacích služeb slibuje hodně drsnou podívanou. Netflix odvypráví šokující příběh U vraha v kuchyni v novém true crime dokumentu, případně nás zavede do košického podsvětí 90. let ve snímku Válka policajtů. Seriál o paralelních vesmírech Temná hmota zakotvil na Apple TV+ (případně Skylinku a Canal+), hrůzu nahánějící Zóna zájmu je konečně online na Kviff.tv a v plánu je také sobotní premiéra nového Pána času na Disney+.

11Bodkin – 1. řada | Netflix

komedie / drama / thriller

Bodkin je temně komediální thriller o pestré partě podcasterů, kteří se vydávají vyšetřit záhadné zmizení tří cizinců v idylickém irském městečku na pobřeží. Jakmile však začnou pátrat po pravdě, objeví příběh mnohem větší a podivnější, než si kdy dokázali představit. Tvůrcem a scénáristou seriálu je Alex Metfalf, který se dříve podílel na MINDHUNTER: Lovci myšlenek nebo Ostré předměty.

10Pán času – 14. řada | Disney+ | 11. 5.

sci-fi / fantasy / dobrodružný

Doktor a jeho společnice Ruby Sundayová cestují napříč časem a prostorem a zažívají dobrodružství na nejrůznějších místech od regentské Anglie až po válkou zmítané světy budoucnosti. Během svých dobrodružství v TARDIS, stroji času ve tvaru policejní budky, potkávají neuvěřitelné přátele i nebezpečné nepřátele jako například děsivé strašidlo nebo Doktorova dosud nejmocnějšího nepřítele.

9Iveta – 3. řada | Voyo

životopisný / drama

Třináct let po odchodu od Ladislava Štaidla se Ivetin svět změnil k nepoznání. Její alba se neprodávají jako dřív, ale ona věří, že zase bude zpívat. Má za sebou neúspěšné manželství, ale věří, že ta pravá láska na ni stále čeká. A především má vedle sebe toho, na kom jí záleží nejvíc: svého dospívajícího syna. To kvůli němu chce vyhrát boj s vlastními démony.

8Ponorka – 1. řada | SkyShowtime

drama / válečný

Podzim roku 1942, území okupované Francie: Ponorka U-612 je připravena na svou první plavbu. Na palubě s mladou posádkou a novým kapitánem Klausem Hoffmannem má vyrazit do čím dál brutálnější války. Čtyřicet mladých mužů vyráží na první misi. Snaží se vypořádat se stísněnými a klaustrofobickými podmínkami života pod vodou. Jejich síly jsou napínány do krajnosti. Napětí se stupňuje a v oddanosti se začínají objevovat trhliny.

7Stíny minulosti | Disney+

drama / thriller

V jeskyni na Mallorce jsou nalezeny ostatky, které na ostrov přivedou komisařku Paulu Ríosovou z policejní stanice v Eldě. Ostatky patří její starší sestře Mati, která před pětadvaceti lety zmizela během pomaturitního výletu. Skupina Matiiných spolužáků ze střední školy se mezitím sejde u příležitosti Ritina návratu. Rita je už pětadvacet let prestižní filmovou režisérkou v Londýně. Nostalgická atmosféra přeruší Ríosová, která je informuje o nálezu. Ani po 25 letech nikdo z nich na ono záhadné zmizení nedokáže zapomenout.

Čtěte také: Nová éra ve streamingu? Disney+ a (HBO) Max v jednom společném balíčku

6Temná hmota – 1. řada | Apple TV+ | Skylink

sci-fi / drama / thriller

Představte si, že jste se ocitli v nekonečně dlouhé chodbě s nekonečným počtem dveří. Za každými z nich se skrývá určitá verze života, který byste mohli žít, kdybyste se v určitém okamžiku rozhodli jinak. Co uděláte? Tato otázka je jen částí toho, s čím se potýká Temná hmota, hluboce lidský příběh převlečený za sci-fi – a také další docela dobrý seriál tohoto žánru z platformy Apple TV+.

5Tonda, Slávka a kouzelné světlo | Kviff.tv

animovaný / rodinný / dobrodružný

Animovaný film Tonda, Slávka a kouzelné světlo vypráví o dobrodružství, které v tajemném domě zažijí dvě neobyčejné děti. Tonda od narození svítí, zatímco jeho nová sousedka Slávka má zázračnou baterku, která pouze jim dvěma odhaluje světy plné barev a kouzel. Je to ale také film o jejich kamarádství, fantazii a odvaze. „Film o Tondovi a Slávce je vlastně obyčejný příběh, jaký může potkat každého z nás. Je to zpodobnění pohádkové krásy ukrývající se ve všech dobrých skutcích, které vykonáme pro druhé,“ říká o filmu režisér Filip Pošivač.

4Třináct životů | HBO Max

drama / dobrodružný

Třináct životů vypráví o událostech, které se odehrály mezi 23. červnem a 10. červencem 2018, kdy v jeskyni Tham Luang uvízlo a následně bylo nalezeno a zachráněno dvanáct chlapců z místního fotbalového týmu a jejich trenér. V důsledku silných přívalových dešťů byl vchod do jeskyně zaplaven a stále se zvyšující hladina vody, ubývající zásoby kyslíku a potravin znamenaly, že šance na záchranu pohřešovaných se každou vteřinou snižovaly.

3U vraha v kuchyni – 1. řada | Netflix

dokumentární / krimi

César Román byl úspěšných restauratérem, který se v kulinářském světě proslavil jako El Rey del Cachopo (Král Cachopo) podle masové pochoutky ze severního Španělska. Jeho kariéra ale nabrala strmý pád v roce 2018, kdy byl zatčen za vraždu Heidi Paz, své pětadvacetileté přítelkyně. Čin byl o to ohavnější, že znesvětil její mrtvé tělo. Po vraždě Román unikl do Zaragozy, kde žil a pracoval pod falešnou identitou. Policie našla ostatky jejího těla při požáru skladu, který patřil Románovi, tři měsíce po jejím zmizení.

2Válka policajtů | Netflix

akční / thriller

Příběh se odehrává v košickém podsvětí 90. let během vlády Vladimíra Mečiara. Diváci budou mít opět příležitost nahlédnout do reality tehdejšího života, o které možná ani netušili nebo raději ani vědět nechtěli. Válka policajtů je nový politický akční thriller z pera populárního novináře a spisovatele Arpáda Soltésze. Jeho kniha Sviňa rezonovala již před čtyřmi lety a to nejen na knižním trhu. Její stejnojmenné úspěšné filmové zpracování do slovenských kinosálů nalákalo téměř 400 000 diváků.

1Zóna zájmu | Kviff.tv

drama / historický / válečný

Rudolf, Hedwiga a jejich čtyři děti žijí ve velkém domě s krásnou, udržovanou zahradou. Každý den slaví společnou večeří, vzpomínají na milovanou Itálii, užívají si víkendové výlety k vodě a procházky s přáteli. Zpoza zdí jejich domova se však ozývají znepokojivé zvuky a občas něčí zoufalý křik. Rudolf Höss je totiž velitel koncentračního tábora v Osvětimi. Režisérem snímku je Jonathan Glazer, který se vrací na filmová plátna po deseti letech.

Čtěte také: Tipy z minulého týdne – Shardlake se Seanem Beanem, návrat na Clarksonovu farmu nebo hororová lahůdka na Netflixu