Prezident společnosti Gen Digital Ondřej Vlček odstoupil z funkce. (10. května 2024)

Prezident společnosti Gen Digital Ondřej Vlček odstoupil z funkce. (10. května 2024) | foto: Petr Topič, MAFRA

Prezident Gen Digital Ondřej Vlček odstoupil z funkce. Bude v představenstvu

  • 0
Prezident antivirové společnosti Gen Digital Ondřej Vlček odstoupil z funkce, zůstane členem představenstva. Důvodem jeho odchodu je úspěšné dokončení fúze Avastu a NortonLifeLock, ze kterých Gen Digital vznikl. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Vlček byl prezidentem nově vzniklého Genu od roku 2022. V Avastu působí od roku 1995, kdy do něj nastoupil jako jeden z prvních sedmi zaměstnanců. Nyní má firma Gen necelých 4 000 zaměstnanců a roční tržby 3,8 miliardy dolarů, tedy asi 88 miliard korun.

„Po založení společnosti Gen jsem zůstal v roli prezidenta a soustředil se na zajištění hladké integrace našich silných stránek. Tato práce je však nyní dokončena a tím fakticky končí moje mise zde,“ uvedl Vlček.

Avast dostal pokutu 351 milionů Kč. Neoprávněně zpracovával osobní údaje

V Avastu nejprve působil jako vývojář softwaru, později se stal vedoucím týmu. Následovaly role hlavního architekta, technického a provozního ředitele. V roce 2019 se stal generálním ředitelem Avastu. V té době už byly akcie obchodované na burze, firma měla 1 500 zaměstnanců.

Část peněz ze svého působení v Avastu Vlček vložil do rodinné nadace. Ta v současnosti opravuje pražskou usedlost Cibulka, ze které se má stát centrum dětské paliativní péče.

,