Nová generace služby Najdi moje zařízení pro Android se zřejmě rozšiřuje

Nová generace služby Najdi moje zařízení pro Android se zřejmě rozšiřuje
2024-05-10T11:40:50+02:00
• 10. 5. 2024

Zdroj: tomsguide

Google nedávno představil plnohodnotnou verzi služby Najdi moje zařízení, která funguje na bázi možnosti lokalizace svého zařízení pomocí rozsáhlé sítě zařízení se systémem Android. To znamená, že ani nemusí být hledaná věc ve vašem dosahu, stačí že poblíž bude několik Androidů, přes které jsou odeslána drobná a šifrovaná data do vašeho účtu. Síť funguje podobně jako verze od Applu. Zatím byla ale dostupná jen v USA a v Kanadě.

Google spouští Najdi moje zařízení v nové generaci, zatím omezeně

I v EU a i v Česku?

Google omezil dostupnost své sítě jen na dvě země, zřejmě kvůli postupnému testování a možná i kvůli právním komplikacím, ale uvedl, že se plánuje rozšíření. Zanedlouho zde máme vývojářskou konferenci Google IO, kde se asi dozvíme další podrobnosti o rozšiřování. Mezitím se ale objevily náznaky, že se síť začne rozšiřovat. Například někteří uživatelé ve Velké Británii dostali možnost aktivovat novou generaci sítě Najdi moje zařízení.

Nějak jsme ani neočekávali, že bychom se například v naší zemi mohli dočkat nějak brzy, ale nedáno nám dorazil e-mail s upozorněním, že brzy dojde ke spuštění i v České republice.

Screenshot (3) 620x248x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google v e-mailu uvádí, že jakmile bude tato síť spuštěná 3 dny, tak obdržíme na svá zařízení s Androidem oznámení. Bohužel se v e-mailu nepíše nic o tom, kdy dojde ke spuštění. Je docela možné, že e-mail dorazil omylem, nebo skutečně dojde k nastartování i v Česku.

Pokud se tak stane, tak si to společnost načasovala velmi dobře, jelikož jsme se v tomto týdnu dočkali představení nového Pixelu 8a a navíc máme nově k dispozici i Google Store. Aby toho nebylo málo, zařízení Pixel jsou oficiálně dostupná v Česku. Ostatně Pixel 8, Pixel 8 Pro a Pixel 8a jsou navíc vybaveny softwarem a speciálním hardwarem, pomocí kterého jde zařízení lokalizovat i ve vypnutém stavu. I v případě, že někdo odcizí mobil a vypne ho, tak pomocí sítě Najdi moje zařízení bude možné mobil lokalizovat i několik hodin poté, a to i v případě, že mu dojde energie. Je na to totiž vybaven.

Zeptali jsme se i Googlu na podrobnosti, ale zatím jsme nedostali odpověď.

Zdroje: neowin.net, tomsguide.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

PanzerGlass S24 MP Mraz 1
PanzerGlass S24 MP Mraz 2

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat