UFC Fight Night Lewis vs Nasscimento: Analýza, Tipy a Sázky

Je tu další turnaj UFC a s ním i sázkařské okénko. Ve spolupráci se sázkovou společností Tipsport vám přinášíme analýzu a tipy na galavečer UFC Fight Night, který se koná v St. Louis. V hlavním zápase večera uvidíme souboj těžkých vah mezi Derrickem Lewisem a Rodrigem Nascimentem. Na turnaji se představí také Carlos Ulberg, Nursulton Ruziboev, Joaquin Buckley, Mateus Rebecki nebo Robelis Despaigne. Celý galavečer UFC můžete sledovat v sobotu už od 22:00 na TV Tipsport.

Pokud ještě nemáte účet u společnosti Tipsport, tak se skrze nás můžete ZDE zaregistrovat a získat 500 Kč zdarma se vstupním bonusem až 50 000 Kč.

Šampion Kincl si našel ideálního sparing partnera, který mu simuluje Peňáze

Joaquin Buckley vs Nursulton Ruziboev – Ruziboev zvítězí na KO/TKO, Diskvalifikaci nebo submisi 2,62

Buckley má v UFC bilanci 8-4 a je v tomto duel favoritem. Bojovník narozený právě v St. Louis, který má za sebou sérii tří vítězných zápasů, zasazuje 4,06 signifikantních úderů za minutu a v průměru 1,40 takedownů za 15 minut. Ruziboev má za sebou sérii deseti vítězných zápasů (osm vítězství v řadě mimo UFC) a od svého příchodu do UFC má bilanci 2-0. Uzbecký bojovník je bývalý boxer, který zasazuje 3,92 signifikantních úderů. Je také výborný na zemi a hned 20x slavil vítězství na submisi. Zajímavým faktem je, že Ruziboev od roku 2019 nepřešel přes první kolo. 

Dokáže Ruziboev zkazit Buckleymu domácí zápas? Odpověď zní ano. Ruziboev má dostatečnou dynamiku a schopnosti, aby Buckleyho dostal na zem a zde ho ukončil. Ruziboev se přesouvá o váhu níž, což je zajímavý krok, protože v minulosti se v této váze trápil, a vzhledem k jeho výšce to bude pravděpodobně obtížné shazování, ale pokud ho zvládne, tak bude mít v zápase velkou výškovou převahu. Buckley tomu sice přizpůsobil svůj přípravný kemp, kam si pozval vysoké zápasníky, ale otázkou je, zdali někdo z nich dokázal nasimulovat tak komplexního bojovníka, jako je právě Ruziboev. Spíše se zde přikláním k výhodnému kurzu na to, že Ruziboev ukončí zápas.  

Waldo Cortes-Acosta vs Robelis Despaigne – Despaigne v prvním kole 2,19

Waldo Cortes-Acosta má od roku 2022 v UFC bilanci 4-1. Jeho jediná prohra přišla s Marcosem Rogeriem de Limou, ale díky svým pokročilým boxerským dovednostem dokázal poměrně elegantně dokráčet k několika důležitým vítězstvím na body. Bude zkušenějším bojovníkem, který přivítá nováčka v divizi, který je ale hodně nevyzpytatelný. Robelis Despaigne je během své krátké kariéry v MMA zatím neporažený. Bývalý bojovník Fury FC všechny své zápasy ukončil KO/TKO v prvním kole. Jeho poslední čtyři souboje trvaly pouhých 37 vteřin!

Despaigne už teď patří k největším fyzickým „monstrům“ na soupisce těžké váhy UFC. Je velmi těžké dosáhnout na jeho bradu a pro mnoho zápasníků je to téměř nemožným. Despaigne od startu tlačí na soupeře a zasazuje ránu za ranou, které většinou rychle ukončují zápas. Klíčem k dalšímu vítězství bude opět dosah Robelise, který je neuvěřitelných 220cm. Despaigne vyhlásil útok na titulový zápas, do kterého by rád nastoupil už na začátku příštího roku. Cortes-Acosta by tedy pro něj měl být pouhou „formalitou“. 

TIPY UFC:




 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *