Škoda na světovém šampionátu rozjela "domácí hokejovou jízdu"

Světový šampionát v ledním hokeji se po 9 letech vrátil do České republiky a Škoda Auto je jeho oficiálním hlavním sponzorem.

Škoda Auto je již po jednatřicáté oficiálním hlavním sponzorem mistrovství světa. Na šampionátu konajícím se od 10. do 26. května v Praze a Ostravě zároveň plní roli oficiálního poskytovatele automobilů. Během tohoto významného sportovního události automobilka nabízí flotilu 45 vozidel, mezi kterými nechybí nová generace SUV Kodiaq, Superb Combi a plně elektrický Enyaq Coupé RS. K vidění budou jak na v blízkosti stadionů, tak i v jejich okolí.

Tento rok je pro Škodu zvlášť důležitý, neboť partnerství s IIHF sahá až do roku 1993 a návrat šampionátu do České republiky po devíti letech přináší do země český národní sport. Při posledním konání turnaje v ČR v roce 2015 dorazilo do hlediště rekordních více než 741 000 fanoušků a sledovanost televizních přenosů přesáhla miliardu diváků.

Během šampionátu je kromě samotné sportovní akce věnována pozornost i prezentaci vozů Škoda. Před arénami jsou vystaveny nové modely. Speciální fanouškovské zóny v obou hostitelských městech nabízejí návštěvníkům možnost vyzkoušet si hokejové dovednosti a sledovat zápasy v příjemném prostředí. Unikátní předváděcí vůz Enyaq Coupé Respectline ztělesňuje hodnoty jako rozmanitost a inkluze a je součástí automobilové prezentace.

Kromě toho Škoda Auto zahájila rozsáhlou kampaň s cílem posílit vnímání svého sponzoringu hokeje, zejména vzhledem k domácímu pořadatelství. Kampaň zahrnuje televizní a rozhlasové spoty, tištěnou inzerci a netradiční digitální formáty. Veřejný prostor v Praze, Brně a Ostravě zdobí gigantické hokejové symboly a sociální sítě jsou platformou pro příběh "Domácí hokejová pohádka".

S takto rozsáhlou aktivitou a dlouhodobým závazkem je Škoda Auto nejen prominentním hráčem na poli sportovního sponzoringu, ale také základním pilířem pro úspěšné uspořádání šampionátu. Přítomnost loga společnosti na ledové ploše a mantinelech, jakož i speciálně navržená křišťálová trofej pro nejužitečnějšího hráče potvrzuje její významnou roli v hokejovém světě.