Vetřelci z vesmíru útočí na New York. Trailer nového Tichého místa slibuje strhující podívanou

Zdroj: Paramount Pictures

Úspěšná hororová sága Tiché místo se vrací na samý začátek – do dne, kdy mimozemská monstra přiletěla na naši planetu. Prequel odehrávající se výhradně v New Yorku, městě, které neztichne ani na okamžik, uvidíme na plátnech kin na konci června. Mezitím se podívejte na nový strhující trailer.

Tiché místo bylo velkým hororovým překvapením, které podobně jako kupříkladu Bird Box stavělo na velmi jednoduché premise – a sice na monstrech, využívajících jeden z našich smyslů coby vlastní výhodu.

Čtěte také: Profesionální gamerka propadá šílenství v novém psycho hororu. Trailer vypadá skvěle

Ačkoli tento prvek není v rámci žánru ničím novým (takový Den trifidů by mohl vyprávět), oproti ostatním hororům v roce vydání působil neotřele a svěže. V první části lidstvo zdevastovala záhadná monstra, která mají výjimečný sluch a agresivně reagují na jakýkoli hlasitější zvuk. Hlavními protagonisty snímku byli členové docela obyčejné rodiny Abbottových, snažící se v novém světě prostě přežít.

Dvojka se stala povedeným postapokalyptickým hororem, kde přímočarý děs vystrnadil silnou atmosféru. Ve srovnání s první částí sice drobně pokulhávala, přesto do cíle i díky přiměřené stopáži dospěla v úctyhodně nabušeném tempu. Potěšil rovněž i poměrně komorní tón vyprávění, který byl z velké části klíčem úspěchu u jedničky.

Režisérem prequelu je Michael Sarnoski, který v roce 2021 debutoval dramatem Pig s Nicolasem Cagem. V hlavních rolích se tentokrát představí Lupita Nyong’o, Djimon Hounsou a Joseph Quinn ze Stranger Things.

Film má premiéru v kinech 27. června.

Zdroj: Paramount Pictures