Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

Pohodlné letní oblečení: Jak si ho správně vybrat?

Nakoupit letní oblečení nemusí být tak jednoduché, jak to vypadá. Musíte se soustředit na pár základních faktorů, které vám zajistí velmi příjemné léto. Materiál, střih a hlavně pohodlí vám zajistí krásné léto, během kterého se nebudete koupat ve vlastním potu. Zvolit si musíte hlavně správnou látku, protože jinak vám bude nesnesitelné horko. Poradíme vám, jak si vybrat to nejlepší oblečení do práce i na volný čas.

Lehké materiály

V první řadě se soustřeďte na velmi lehké a prodyšné materiály. To je možná to nejdůležitější. To hodně ovlivní, jestli si užijete velmi příjemné léto i při vysokých teplotách nebo se budete zbytečně potit. Proto se vždy dívejte, z čeho je oblečení na léto vyrobené. Někdy výrobci myslí více na vzhled, a proto na to musíte myslet vy. Mezi nejlepší materiály na léto patří:

  • bavlna,
  • len,
  • bambus,
  • konopí.

Správný střih

Až budete mít v hlavě vhodné materiály, soustřeďte se také na střih. Slušivá zdravotní halena, volnější šaty nebo sukně pro vás budou nejlepší. Volnější modely se vám nebudou tolik lepit na tělo a vzduch bude mít příležitost snadno proudit pod látkou. Díky tomu se vyhnete zbytečnému pocení. Přiléhavé modely si nechte na večer, kdy budou nižší teploty. Tehdy vám nebudou těsnější střihy v ničem překážet. Ale i ve volnějším a lehkém oblečení můžete vypadat nádherně a velmi elegantně.

Oblečení do práce může být pohodlné

Hodně lidí bojuje s pohodlím v létě hlavně v práci. Nezoufejte, protože do kanceláře si můžete vzít i lehké šaty nebo halenku. Při práci v nemocnici nebo jiném zdravotnickém zařízení se vám budou hodit komfortní zdravotnické oděvy. Díky nim zvládnete i velmi dlouhou směnu v parném horku v pohodlí. Tyto oděvy jsou většinou vyrobené z čisté bavlny, které byste se měli držet také při výběru pyžama nebo košile na spaní. Ani v noci vám nemusí být zbytečně horko.

Zdroj obrázku: New Africa / stock.adobe.com