Teror se vrací a oslaví 25. reprízu

Po zimní pauze se do jednací síně Okresního soudu v Uherském Hradišti opět vrací napínavý Teror. Soudní drama, které Slovácké divadlo uvádí jako jediné na světě přímo v autentickém prostředí, navíc 18. června oslaví 25. reprízu.

Teror uvádí divadlo ve skutečné soudní budově

Inscenace režiséra Petra Smyczka pojednává o soudním procesu s vojenským pilotem Larsem Kochem, který sestřelil letadlo se 164 nevinnými lidmi na palubě. Letadlo unesené teroristou mířilo na fotbalový stadion, který byl v tu chvíli plný lidí. Je možné zabít desítky lidí, abychom zachránili 70 000 jiných? Porotou se v tomto případě stávají sami diváci, kteří během pauzy rozhodnou, zda je pilot vinen, či nevinen.

„Už samo prostředí dodává nastudování na autentičnosti, přičemž se v tomto komorním seskupení ještě více projevuje sehranost souboru. Soudní proces vypadá realisticky, přičemž oceňuji nadstavbu v podobě vymodelování jednotlivých charakterů přísedících. Z herců bych vyzdvihl Jakuba Zelinku v chladně uvažujícím obžalovaném vojákovi, a Josefa Kubáníka, jenž Předsedu vymodeloval jako člověka, kterého se po letech zkušeností a zaběhlé rutiny dotkne jen máloco,“ napsal kritik Jiří Landa.

 

Více se dočtete na webu DDK.