Svátek pohybu a zábavy nejen pro celou rodinu pod taktovkou Rozběháme Česko aneb Běžecký festival na nádvoří Plzeňského Prazdroje už po druhé

Svátek pohybu a zábavy nejen pro celou rodinu pod taktovkou Rozběháme Česko aneb Běžecký festival na nádvoří Plzeňského Prazdroje už po druhé

Už 11 let se snaží nezisková organizace Rozběháme Česko inspirovat každého ke zdravému pohybu. Proto i letos, již podruhé, 1. května proběhla za účastí výrazné podpory Města Plzeň akce s názvem Běžecký festival pořádaná na nádvoří Plzeňského pivovaru. A byl to den v pohybu plný běžeckých závodů a zajímavého doprovodného programu. Zároveň měli návštěvníci příležitost si zaběhnout 5 a 10 kilometrů dlouhý závod, firemní štafetu, zážitkový neměřený běh či dětský běh. Svátek práce se tak už po druhé v řadě stal svátkem pohybu.

Den plný sportu a pohybových aktivit si užilo přes 1000 návštěvníků z Čech, ale i ze Slovenska, díky napojenému projektu Rozbeháme Slovensko.

Blok závodů odstartoval 3kilometrový zážitkový barevný běh, kterého startérem byl pan Ing. Tomáš Morávek, radní města Plzeň pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy. „Jsme rádi, že se Město Plzeň zapojuje do sportovních aktivit tohoto formátu a přispívá tak ke podpoře pěstovaní aktivního způsobu života všem svým obyvatelům v dostupném místě a čase ve zlepšující se kvalitě. Běžecký festival navíc nejen sportovně, ale i kulturně obohatil opět letošní oslavy 1.  máje v Plzni.“

Na své si přišli i děti, pro které byli nachystané běhy se vzdáleností od 150 m do 1400 m. Přesně v půl třetí se na 5kilometrovou trať vydali dospělí závodníci. „Krásná trať, skvělá atmosféra a moc pěkné prostředí pivovaru. Moc jsem si to užil“, řekl vítěz kategorie můžu nad 40 let, Martin Píša. O víc než hodinu si hlavní závod, 10 km trať, která vedla z hlavní brány pivovaru do okolitých parků a zpátky do areálu Plzeňského Prazdroje užili další závodníci. Slunečný den plný pohybu a aktivit pro celou rodinu byl již tradičně ukončen nejenom vyhlášení vítězů ale i tombolou, kde hlavní cenou byl koloběžka KOSTKA v hodnotě 12.000 Kč, ale i spoustu dalších neméně atraktivních cen od partnerů festivalu.

„Přes 2000 lidí se zvedlo z gauče díky běžeckému festivalu, či virtuálnímu běhu, aby s námi oslavilo 11 let našeho působení. Děkuji, že můžu být hrdý na to, kam jsme doběhli a na hodnoty, které šíříme dál. Děkujeme také všem zapojeným partnerům a hlavním partnerům Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Daikin a Decathlon “, dodal Jan Bielik, ředitel Rozběháme Česko.    
Kompletní výsledky: VÝSLEDKY (merimezavody.cz)

Foto zdroj: Marek Harum, Lenka Paulová, Andrej Bihun, Miroslav Jelínek

Rozběháme Česko z.ú.

Rozběháme Česko je iniciativa s hlavní filozofií přivést lidi k pohybu a vzdělávat je v oblasti zdravého životního stylu. Myšlenku šíří s ambasadory na více než 90 místech v republice. V Plzni organizuje zdarma výběhy pro veřejnost, spojuje sportovní nadšence a vede lidi k lásce k pohybu. Organizuje pravidelné tréninky pro děti i pro dospělé, dále pořádá vzdělávací akce pro širokou veřejnost formou workshopů, kurzů i kempů. Nově organizuje seriál charitativních běhů v Plzni. Pořádá charitativní běhy na podporu těch, kteří si sami pomoci nemohou, i závody za cílem motivace. Za 11 let činnosti zvedli z gauče tisíce lidí a vyběhali přes 14 milionů korun pro dobrou věc.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: