Mladík prchal policii a naboural auto s dítětem, svůj vůz převrátil na střechu

  13:46
Otočením automobilu na střechu skončila jízda mladého řidiče, který v Plzni prchal před policisty. Ti se ho snažili zastavit poté, co kolem nich projel nepovoleně vysokou rychlostí. Šofér ale dostal smyk a naboural do auta v protisměru. Policisté u něj navíc zjistili zákaz řízení.

Strážníci ve středu odpoledne měřili rychlost v Doudlevecké ulici, kde je povolená maximálně padesátka. Kolem páté hodiny kolem nich prosvištělo BMW. Radar policistům ukázal rychlost 85 kilometrů v hodině.

„Strážníci se za vozidlem okamžitě vydali a za pomocí výstražného a světelného zařízení signalizovali, aby řidič zastavil,“ sdělila policejní mluvčí Jana Pužmanová.

Čtyřiadvacetiletý šofér je ale zcela ignoroval a začal jim ujíždět. Na křižovatce ulic Samaritská a Zborovská nezvládl řízení a auto dostalo smyk. BMW přejelo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucí Škodou Octavia, najelo na obrubník a převrátilo se na střechu.

Strážníci hned zastavili a jeden z nich okamžitě přispěchal účastníkům nehody na pomoc, přičemž zjišťoval, zda došlo k nějakému zranění. Druhý mezitím přivolal složky integrovaného záchranného systému a do příjezdu policistů zajistil místo havárie.

„Důvod, proč muž ujížděl, se brzy ukázal. Do listopadu roku 2025 má totiž vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel,“ upozornila Pužmanová. Dodala, že kolize se obešla bez zranění. V octavii kromě devětatřicetiletého řidiče seděla ještě žena a tříleté dítě.

Oba řidiči měli dechové zkoušky i testy na omamné a psychotropní látky negativní. Škoda je předběžně vyčíslená na půl milionu korun. Nehodou se dopravní policisté nadále zabývají.