Spánek je základní životní potřebou pevného zdraví. Pokud ho není dostatek, nestačí tělo regenerovat a při dlouhodobé nespavosti začne strádat.

Pokud spadáte mezi jedince, kteří nemohou usnout a celou noc se převalují ze strany na stranu, začněte pravidelně popíjet lahodný čaj. Voní nejen po banánech, ale i po neodolatelné skořici.

Čaj na hluboký spánek? Uvařte si ho z banánu. Na více informací se podívejte na tomto YouTube videu na kanálu Happy Healthy Vegan:

Zdroj: Youtube

Nespavost je prevít

Nespavost, odborně insomnie, se řadí mezi poruchy spánku. V tomto případě jsou projevy nejen narušené usínání, ale i samotný průběh spánku. K obtížnému usínání pak dochází i během noci a výjimkou není mnohopočetné noční buzení. Bohužel tímto problémem trpí v současnosti poměrně vysoké procento lidí.

Domácí lék na spaní

Nechcete už vstávat celí rozlámaní a s výraznými kruhy pod očima po probdělé noci? Vyzkoušejte právě tento domácí recept, který váš stav brzy přivede zase do normálu. Vyhnete se tak případným následkům nespavosti jako je únava, úzkost, deprese a nezvladatelný stres.

Banány se skořicí

Kombinace těchto dvou ingrediencí je mnohdy lepším řešením než prášky z lékárny. Není návykový a je účinný. Pokud tedy nechcete řešit nespavost léky, udělejte si večer lahodný nápoj na spaní. Odvar je navíc plný hořčíku a draslíku, a proto nebudete v noci jen lépe odpočívat, ale přes den budete mít i mnohem více energie.

Postup přípravy

Banán oloupejte a nakrájejte na plátky. Vložte do hrnce s vodou, přiveďte k varu a na mírném stupni plotýnky vařte po dobu 5 až 10 minut.

Následně odvar sceďte, přidejte mletou skořici a veškeré ingredience řádně promíchejte. Voňavý čaj popíjejte ještě teplý večer před spaním a můžete si ho osladit i trochou medu.

Proč to funguje

Banány jsou bohaté na draslík a hořčík, které pomáhají regulovat svalovou a nervovou činnost a podporují relaxaci. Skořice má uklidňující a antioxidační vlastnosti, jež napomáhají usínání a zlepšují kvalitu spánku.

Výhody

Na rozdíl od léků na spaní je tento recept 100% přírodní, bez vedlejších účinků a má mnoho příznivců. Připravuje se z ingrediencí, které má každý běžně doma a finančně vyjde jen na pár kaček. Hotový je během chvilky, a navíc i bezvadně chutná.

Související články

Zdroje: www.irecept.cz, www.ohromne.cz, www.aazdravi.cz