Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
10. května 2024 14:33
Čas čtení 0:37

Policie pátrá po ruském generálovi, který se podílel na výbuchu ve Vrběticích

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie pátrá po ruském generálovi, který se podílel na výbuchu ve Vrběticích
Zdroj: Policie České republiky

Policie vyhlásila oficiální pátrání po ruském generálovi Andreji Vladimiroviči Averjanovi.

Na svých stránkách Policie ČR v pátek ráno zveřejnila popis hledané osoby. Jedná se o muže vysokého 175 až 185 centimetrů ve věku mezi 55 až 60 lety. Má šedé vlasy a hnědé oči. Sice by neměl být ozbrojen, ale i tak je nebezpečný.

hledaný, averjanov
Zdroj: Policie ČR

Generál měl podle závěrů vyšetřování řídit výbuchy muničních skladů ve Vrběticích v roce 2014, na čemž se s ním podíleli také manželé z Ruska Elena a Nikolaj Šapošnikovovi, kteří měli české občanství. Ti zařizovali falešné doklady dalším agentům – Anatoliji Čepigovi a Alexandru Miškinovi, kteří měli sklad odpálit. Jejich spolupráce zapříčinila škodu v hodnotě miliard korun a úmrtí dvou lidí. Informaci poskytly Seznam Zprávy.

9. května 2024 12:31 Čas čtení 2:02 „Ty ho máš malého!“ „Ne, ty!“ Havlíček s Novotným našli nové politické dno (Komentář) „Ty ho máš malého!“ „Ne, ty!“ Havlíček s Novotným našli nové politické dno (Komentář)

Po generálovi pátrají také policisté z Velké Británie. Měl se totiž roku 2018 společně s Čepigovem a Mikšinovem podílet na otravě Sergeje Skripala, bývalého dvojitého špiona.

Že se je podaří najít, je však velmi nepravděpodobné, Rusko s vyšetřováním nespolupracuje. Averjanov je jedním z nejvyšších důstojníků ruské vojenské rozvědky GRU.

Domů
Sdílet
Diskuse