Výbuch ve sklepě domu rozrazil dveře. Žena má úraz hlavy, druhá utrpěla šok

  14:26,  aktualizováno  14:30
Při explozi ve sklepě rodinného domu v Jezernici na Přerovsku se dopoledne zranily dvě ženy. Výbuch s následným požárem způsobil škodu 150 tisíc korun. Co se stalo, zjišťuje na místě policie i experti hasičů.

Dvě zraněné ženy zůstaly po explozi v rodinném domku v obci Jezernice na Přerovsku. “Co stojí za příčinou výbuchu s následným požárem vyšetřujeme ve spolupráci s policií,” řekl mluvčí hasičů v Olomouckém kraji Zdeněk Horák. | foto: Hasiči Olomouckého kraje

„Co stojí za příčinou výbuchu s následným požárem vyšetřujeme ve spolupráci s policií. Na místě hořel různý skladovaný materiál,“ řekl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

„Hasiči zraněným poskytli první pomoc a přivolali posádky zdravotních záchranářů,“ doplnil Hošák.

Podle mluvčí krajské záchranné služby nejsou zraněné v ohrožení života. „Nejednalo se o nic vážného, naštěstí,“ uvedla Lucie Mikisková.

Jedna z žen se nadýchala kouře a utrpěla šok. Druhá má úraz hlavy, ten jí způsobily dveře, které se při výbuchu rozletěly. „Po příjezdu zdravotníků byly obě ženy při vědomí. Po ošetření je záchranka odvezla na pozorování do hranické nemocnice,“ řekla mluvčí.

Drobná poškození domu

Podle Hošáka hořelo na menší ploše zhruba metr krát metr. „V domě došlo k drobným poškozením. Škoda je vyčíslena do sto padesáti tisíc korun,“ doplnil mluvčí.

Na místě zasahovali hasiči z Olomouce, Přerova a Lipníku nad Bečvou. „Pomáhala jim i místní dobrovolná jednotka Jezernice,“ přiblížil mluvčí. Včasný zásah hasičů uchránil hodnoty ve výši tři a půl milionu korun.

Policie se zatím k případu nevyjádřila.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: