Tulipány patří k jedněm z nejoblíbenějších jarních květin. Jejich pestré barvy a různorodé elegantní odrůdy různých tvarů zdobí nejednu zahradu, ale ve váze zkrášlují i mnohé interiéry.

Za chvíli bude končit jejich sezóna, a tak využijte jejich květů třeba na výrobu dekorativního věnce, kterým můžete ozdobit například vchodové dveře do domu, ale i sváteční tabuli. Natrhejte je však včas, a nejlépe ještě ne zcela rozvité. Neváhejte, možná máte v tyto dny poslední šanci!

Jak vyrobit jednoduchý tulipánový věnec? Podívejte se na toto YouTube video na kanálu Jenny’s Wreath Boutique:

Zdroj: Youtube

Začněte korpusem

Na výrobu okrasného věnce budete potřebovat jako základ korpus. Pokud zastáváte přírodní styl, je vždy nejlepší využít materiál, které vám zrovna nabízí sama příroda.

Použijte například přírodní proutí nebo slámu, stejně tak lze pracovat s pevnějším kartonem, anebo využít koupený korpus z polystyrenu. Jestliže bude korpus zajímavý, nemusíte ho celý zakrývat, lze ho přiznat a odekorovat jen v některých částech.

S čím pracovat

Následně si připravte materiál a prostředky, díky nimž budete moci zvolený korpus snáze dekorovat. Ze všeho nejlepší je používat tavnou pistoli. Jedná se o nejrychlejší způsob a máte jistotu, že přichycené prvky budou pevně držet. Pracovat můžete i s drátkem nebo různými druhy lepidel.

Jak si připravit tulipány

Nejprve si natrhejte poloroztažené květy tulipánů, které by měly mít alespoň 7 cm dlouhý stonek. Vybírejte jen nepoškozené kusy. Následně na jejich konce nasaďte květinářskou koncovku s trochou vody, anebo je zapíchněte do malého kousku vlhkého piafloru. Zajistíte tak tulipánům příjem vláhy a na věnci tak vydrží déle čerstvé a v dobré kondici.

Můžete dekorovat

V tento moment přichází nejpříjemnější část výroby, a to je tvorba. K tulipánům si samozřejmě připravte i další přírodní prvky, tedy mech, další květiny, klacíky, šišky, kamínky, prostě vše, co vás napadne. Použité dekorace vždy slaďte a pamatujte, že méně je někdy více! Proto myslete na vyváženou harmonii.

Související články

Zdroje: www.blesk.cz, www.lamuse.cz, www.zahradnickakucharka.cz