Dokument hry Senua’s Saga: Hellblade II zaměřující se na psychózu hlavní hrdinky i duševní zdraví

novinka  23
Martin Šmíd, 10. 5. 2024 15:27
Jedenáct dní zbývá do vydání hry Senua’s Saga: Hellblade II, v níž se vrátí hlavní hrdina Senua, která se bude muset dále vypořádat se svojí psychózou a dalšími nástrahami. Právě o psychóze se vývojáři rozpovídali před několika týdny na konferenci Hellblade: A Journey of the mind, která proběhla ve spolupráci s Cambridge Neuroscience. Tu je nyní možné si prohlédnout níže v novince. Během ní se vývojáři i odborníci v oblasti duševního zdraví rozpovídali o tom, co prožívá člověk v psychóze a jak mohli následně zkušenosti zapracovat do samotné hry. Také přinášíme zkrácený dokument, pokud byste neměli moc času, kde je zmíněno vše podstatné.

„Když nás poprvé napadla myšlenka vyprávět příběh postavy, která prožívá psychózu, okamžitě jsme věděli, že máme povinnost tomuto tématu důkladně porozumět. S tímto záměrem jsme zahájili spolupráci s Paulem Fletcherem, profesorem zdravotní neurovědy na univerzitě v Cambridge, což nás následně přivedlo k navázání spolupráce s Recovery College East a dalšími skupinami lidí, kteří mají stejně jako Senua skutečnou životní zkušenost s tím, že vidí a slyší věci, které ostatní nevidí, a mají jedinečné názory na svět. To, co začalo jako průzkum v naději, že se něco naučíme, rychle přešlo v tvůrčí spolupráci, která nám dala možnost nejen co nelépe ztvárnit hlavní hrdinku, ale také ji vylepšit, stejně jako její svět a její příběh.

Ve hře Hellblade: Senua's Sacrifice jsme byli velmi poctěni, když jsme od fanoušků slyšeli, že jim Senuina cesta pomohla o něco více pochopit psychózu. Některým pomohla pochopit jejich vlastní zkušenosti. Jiným zase pomohla pochopit zážitky jejich blízkých. A mnohým pomohla vybudovat si empatii k milionům lidí, kteří denně bojují s problémy duševního zdraví. S blížícím se uvedením hry Senua's Saga: Hellblade II doufám, že opět můžeme některým z vás dát ochutnat, jaké to může být slyšet hlasy, vidět věci, které vidíte jen vy, a řídit se přesvědčením, které může být pro ostatní neobvyklé,“ napsali vývojáři na oficiální stránce.


Zdroj: TZ

Senua's Saga: Hellblade II

xsx
Xbox Game Studios, Ninja Theory
Datum vydání hry:
21. 5. 2024
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře