Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Studio N: Proč Eurovize nebude nikdy apolitická soutěž

Ačkoliv se Eurovize profiluje jako apolitická soutěž, pravidelně ji provázejí diplomatické kontroverze. Do letošního ročníku se výrazně propsal konflikt mezi Izraelem a Palestinou. A řeší se také Ukrajina. Od začátku invaze jsou vyřazeni vystupující z Ruska a Běloruska. Jak politika zasahuje do nejsledovanější hudební soutěže na světě, rozebírá Filip Titlbach s Dominikou Píhovou.

Nové epizody Studia N najdete každý všední den odpoledne na našem webu, na YouTube a v podcastových aplikacích Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a dalších. Sledovat nás můžete také na Instagramu.

Spojené státy stojí před klíčovými prezidentskými volbami. Pocítí Češi rozdíl, když zvítězí Joe Biden, nebo Donald Trump? Jaké jsou nálady mezi lidmi v USA? Co zásadního se děje v americké politice a jakou roli v tom všem mají média?

V Knihovně Václava Havla o tom v úterý 11. června od 19 hodin bude mluvit redaktorka Deníku N Jana Ciglerová s amerikanistkou Janou Sehnálkovou (FSV UK), bývalým zpravodajem ČRo v USA Janem Kalibou a redaktorkou Kateřinou Vodvářkovou (TV Nova).

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Hudba

Izrael

Rusko

Ukrajina

Kultura, Podcast Studio N, Svět

V tomto okamžiku nejčtenější