Hromadná nehoda na Kladensku. Při havárii čtyř aut se zranili čtyři lidé

  15:56,  aktualizováno  17:21
Čtyři auta havarovala v pátek odpoledne na křižovatce u Unhoště na Kladensku. Při nehodě se zranili čtyři lidé, silnice II/101 byla zhruba dvě hodiny neprůjezdná.

Dopravní nehoda čtyř osobních automobilů u Unhoště na Kladensku. | foto: HZS Středočeského kraje

„Dopravní nehodu čtyř osobních automobilů řešíme u Unhoště na Kladensku. Na místě jsme předali čtyři osoby do péče,“ informovali na síti X středočeští hasiči.

„U Unhoště jsme ošetřili jednoho dospělého s pohmožděným hrudníkem, vezl se do FN Motol, a jednu nezletilou osobu bez viditelných poranění, kterou jsme vezli k dovyšetření rovněž do FN Motol,“ sdělila Monika Nováková ze Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje. O dalších zraněních informace neměla.

Tisková mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová potvrdila, že její odbor u nehody také zasahoval. „Vyslali jsme výpomoc kolegům ze Středočeského kraje,“ dodala.

U nehody zasahují také hasiči. „Dopravní místo bylo vyšetřeno a nyní probíhá úklid dopravní nehody i náklad havarovaných automobilů,“ sdělil tiskový mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

„Pravděpodobně řidička Škody Octavie vjela do komunikace a nedala přednost ostatním vozům. Následně došlo k havárii čtyř vozidel,“ říká tiskový mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. „Komunikace je v tuto chvíli znovu průjezdná. Odhadnutá škoda dopravních nehod je prozatímně vyčíslena na jeden milion korun,“ dodal.

Všichni řidiči byli vyzváni k podání vysvětlení.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: