Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Ze stoperské trojice ho trenér Luboš Kozel posunul do středu zálohy. Bohužel pro Slovan to nebylo povedené utkání a na Stínadlech prohrál 0:2.

Filip Horský (FC Slovan Liberec): V 76. minutě vystřídal nejlepšího střelce Slovanu Luku Kulenoviče, ale nepodařilo se mu vstřelit branku.

Ebrima Singhateh (SK Sigma Olomouc): Nastoupil po poločasové přestávce, ale s dvougólovým mankem se mu nepodařilo nic udělat a utkání skončilo prohrou 1:3 s Hradcem Králové.

Daniel Fila (FK Teplice): Dělovkou zpoza vápna do levého horního rohu si připsal svůj desátý zásah v sezoně. V závěru duelu ještě nahrál Filipu Havelkovi na druhou branku. Teplice tak vyhrály na Stínadlech 2:0 proti Slovanu Liberec.

Albert Labík (FK Teplice): Na levém kraji zálohy si připsal plnou minutáž a podal dobrý výkon.

Antonín Kinský (FK Pardubice): Podržel Východočechy klíčovými zákroky, když v první půli chytil kroucený míč a ve druhém poločase skočil pro propadlý balon z rohu. Pardubice vyhrály doma nad Zlínem 2:0.

Marek Icha (FK Pardubice): Za 90 minut hry se zásadně blýskl hned dvakrát. Poprvé po poločasové pauze, když akrobaticky zakončil odražený míč z rohu na 1:0, a podruhé, když v závěru utkání vykopnul balon z brankové čáry.

Denis Halinský (FK Pardubice): V týdnu prodloužil smlouvu se Slavií do června roku 2027. V domácím střetu byl velmi platný v defenzivě a také pomohl k udržení nuly vzadu.

Michal Beran (Bohemians 1905): Běhavý výkon ve středu zálohy nepomohl k zisku bodů. České Budějovice porazily Bohemians 2:1.

Ewerton (FC Baník Ostrava): Nenastoupil kvůli dohodě o hostování mezi kluby.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Šťastné vzpomínky nebude mít na střet s pražskou Duklou, kdy inkasoval v prvním poločase hned pětkrát do své sítě. Duel na Julisce skončil prohrou 1:5. Mezi tři tyče se postavil i v domácím utkání s B-týmem Sigmy Olomouc. Jedna branka jde na konto Vágnera, když se mu nepovedla rozehrávka a následně inkasoval. Vlašim prohrála 0:3.

Victor Osuagwu (Sellier & Bellot Vlašim): Do obou zápasů nastoupil jako náhradník. Proti Dukle už v prvním poločase za nepříznivého stavu, ale změnit vývoj utkání se mu nepodařilo. To samé se dá říct i o střetu s Olomoucí, kdy nastoupil do druhého poločasu.

Štěpán Beran (Sellier & Bellot Vlašim): Zapsal si start pouze proti Sigmě a rovnou dorážkou dostal míč za brankářova záda. Gólovou radost mu překazil praporek pomezního.

Martin Šubert (Sellier & Bellot Vlašim): Do obou klání nastoupil v základní sestavě, jak proti Dukle, tak proti Sigmě a byl vystřídán v druhém poločase.

David Planka (Sellier & Bellot Vlašim): Plnou minutáž a žlutou kartu si připsal mladý záložník při vysoké prohře s Duklou. V druhém prohraném střetu byl vystřídán v 58. minutě.

Erik Biegon (Sellier & Bellot Vlašim): Na Julisce nastoupil na poslední půl hodinu hry. Se Sigmou si připsal necelých 70 minut. I přes velkou snahu se mu nepodařilo vstřelit branku

Jan Stejskal (MFK Vyškov): Po zranění byl již připraven na lavičce náhradníků.

Liga 1, Rumunsko

Andres Dumitrescu (Sepsi OSK): Dobrým výkonem pomohl získat Sepsi tři body. Utkání skončilo výhrou 4:1 nad Farulem Constanta.

Jakub Hromada (Rapid Bukurešť): Chyběl v nominaci z důvodu zranění.

KVNB Beker, Nizozemsko

Ondřej Lingr (Feyenoord Rotterdam): Červenobílý Feyenoord vyhrál nad Zwolle 5:0. Ondřej Lingr se dostal na hřiště 15 minut před koncem utkání.

Aktuálně

O nových lídrech i dceři. A vzkaz fanouškům?

včera
Lukáš Provod se ve velkém posezonním rozhovoru rozpovídal o druhém místu, své vůdčí roli, otcovství i příštím ročníku, kdy bude se Slavií bojovat o postup do Ligy mistrů.

B-tým se stal mistrem ČFL skupiny A

před 2 dny
Jedno kolo před koncem soutěže si slávistická rezerva zajistila, díky výhře 5:4 nad rezervou Budějovic, místo v play off o postup do druhé nejvyšší soutěže. O branky se postaral David Pech, Jan Trédl, Lukáš Vorlický a vlastním gólem hostující brankář Volek.

Do Slavie přichází trenér Jiří Žilák

před 3 dny
Mládežnická akademie posiluje trenérský úsek. Na pozici šéftrenéra kategorií U17, U19 a B-týmu přichází dlouholetý trenér mládežnických reprezentací Jiří Žilák.

Další články