Foto: Freepik

Ve snaze zvýšit transparentnost a identifikovat obsah generovaný pomocí umělé inteligence ve své aplikaci, TikTok oznámil rozšíření svých označovacích metod. I když tento obsah vzniká pomocí nástrojů třetích stran, platforma plánuje integrovat digitální vodoznaky, které by měly indikovat použití generativní umělé inteligence.

Dřívější pravidla již vyžadovala, aby tvůrci označili obsah vytvořený touto metodou, avšak sledování tohoto pravidla může být obtížné, zejména když se využívají externí nástroje. TikTok reaguje na tuto výzvu zavedením automatizovaných štítků, které budou obsahovat metadata o původu obsahu a použitých nástrojích umělé inteligence. Tím se snaží zvýšit transparentnost a poskytnout uživatelům lepší porozumění procesu tvorby obsahu.

Foto: Freepik

Tato iniciativa TikToku má být první v oboru, ačkoli se může setkat s určitými výzvami. Další společnosti, včetně jmen jako Google, Microsoft, OpenAI a Adobe, již také vyjádřily podporu podobným opatřením.

Je však třeba poznamenat, že spoléhání se pouze na metadata není stoprocentně spolehlivé, jak upozorňuje organizace OpenAI. TikTok navíc plánuje spolupráci s organizacemi zabývajícími se kontrolou faktů a lidskými právy, aby uživatele informovaly a vzdělávaly o této problematice.

Tento krok směrem k větší transparentnosti a identifikaci obsahu vytvořeného umělou inteligencí ukazuje, že platformy sociálních médií se stále snaží přizpůsobit novým technologickým výzvám a zajistit bezpečnější a transparentnější prostředí pro své uživatele.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)