Neslyšící se stal obětí podvodného jednání v oblasti sázek na sportovní utkání

Myslíte si, že jste odolní vůči nástrahám na internetu? To si myslel i mladý neslyšící muž, který se stal nedávno terčem podvodného jednání na sociálních sítích. Přinášíme report příběhu, který se skutečně stal. Buďte vždy obezřetní, komu prozrazujete své osobní údaje.

0

Sázení na sportovní utkání

28letý neslyšící muž objevil na Instagramu profil firmy, která nabízela tipy pro sázení na různá sportovní utkání s možností snadného výdělku. Zmiňovaný instagramový profil vypadal věrohodně a profesionálně. Obsahoval totiž videa se spokojenými zákazníky a experty na sázení.

Sázky na sportovní utkání frčí (Foto: Pixabay.com)

Vše bylo ok, než došlo k jednomu prokliknutí

Neslyšící muž se dostal do maléru, když klikl na webové stránky dané sázkové společnosti, kde si koupil výhodný vstupní tarif, který by mu poskytl 3denní poradenství ohledně výhodného sázení na sportovní utkání. Za tento balíček činil registrační poplatek 100,- Kč. Muž automaticky souhlasil s obchodními podmínkami (několikastránkový dokument, který mnoho lidí nečte) a zadal platební údaje. A zde začal malér.

Nikdy nevíte, kdo stojí za projektem (Foto: Pixabay.com)

Po 3 dnech

Během dvou dnů skutečně dostal tipy na výhodné a efektivní sázení. Třetí den mu byla prodloužena smlouva, se kterou v rámci obchodních podmínek souhlasil, přestože si to nepřál. Chtěl zkusit jen 3denní tarif. Firma již měla jeho platební údaje a snažila se z jeho účtu vymámit 9 999,- Kč. Neslyšící muž neměl na účtu tolik peněz. Firmě se to nelíbilo a začala muži vyhrožovat žalobami. Neslyšící muž ze strachu zaplatil 9 999,- Kč, a tím mu byla ukončena spolupráce s touto sázkovou společností.

Neslyšící chtěl efektivně sázet (Foto: Pixabay.com)

Kontaktní místo Tichého světa

Buďte maximálně obezřetní v online i offline životě. Podvody jsou častou tlumočnickou situací Tiché linky. Dávejte pozor na podobné pochybné praktiky a věnujte zvýšenou pozornost smluvním podmínkám, abyste nebyli nepříjemně překvapeni. Pokud si nevíte rady, nebojte se požádat někoho o pomoc. Pomoci Vám mohou také konzultanti z kontaktních míst Tichého světa.

Tým konzultantů Tichého světa (Foto: Tichysvet.cz)

Zdroj, foto: komunikace s Tichým světem, Tichysvet.cz, Pixabay.com
Editor: Kristýna Mariáková

Back to top button